Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

TAXISnet: Δείτε με ένα κλικ ποιος… κατασκοπεύει το ΑΦΜ σας

TAXISnet: Μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία έρχεται από το TAXISnet καθώς πλέον όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ποιος αναζήτησε το ΑΦΜ τους!

Η υπηρεσία βρίσκεται στον ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» – «Φορολογικές Υπηρεσίες»).«Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι τα βασικά στοιχεία μητρώου για τον Α.Φ.Μ. σας έχουν αναζητηθεί μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Η υπηρεσία αυτή δεν επιστρέφει στοιχεία εισοδήματος ή άλλου τύπου περιουσιακά στοιχεία, παρά μόνο βασικά στοιχεία μητρώου, για παράδειγμα, όσα εμφανίζονται σένα παραστατικό».

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, με τη χρήση της υπηρεσίας τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στόχος η προστασία των φορολογουμένων και η διασφάλιση των συναλλαγών με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

Πρόκειται, για ουσιαστική αναβάθμιση προϊσχύουσας παρεμφερούς υπηρεσίας που συνίσταται στην επικαιροποίηση των όρων χρήσης και τον εμπλουτισμό με νέες δυνατότητες, όπως το καθεστώς ΦΠΑ και η προβολή ιστορικού, ενώ περιλαμβάνει επίσης απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την βοήθεια των χρηστών.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.

TAXISnet: Ποια στοιχεία ανακτώνονται από την υπηρεσία

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακτώνται από την υπηρεσία είναι:

Α.Φ.Μ.
Κωδικός και Περιγραφή Δ.Ο.Υ.
Ένδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό Πρόσωπο ή Μη Φυσικό Πρόσωπο
Ένδειξη εάν ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος
Ένδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματία
Επωνυμία Επιχείρησης
Τίτλος Επιχείρησης
Περιγραφή μορφής Νομικού Προσώπου / Νομικής Οντότητας
Διεύθυνση Έδρας Επιχείρησης (Οδός, Αριθμός, Τ.Κ.- Περιοχή)
Ημερομηνία Έναρξης και Ημερομηνία Διακοπής Εργασιών της Επιχείρησης
Δραστηριότητες Επιχείρησης
Ένδειξη Κανονικού Καθεστώτος Φ.Π.Α.
Σε περίπτωση που υπάρχει Διακοπή Εργασιών της Επιχείρησης και η ημερομηνία διακοπής είναι μεγαλύτερη από τρία χρόνια από τη στιγμή της αναζήτησης, η υπηρεσία δεν επιστρέφει τα στοιχεία: ημερομηνία έναρξης, διακοπής, διακριτικό τίτλο επιχείρησης, διεύθυνση έδρας, ΤΚ, δραστηριότητες, και ένδειξη κανονικού καθεστώτος Φ.Π.Α..

Πηγή: xristika.gr

Πηγή: karvasaras.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.