Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Hμερίδα για την αξία της δωρεάς αίματος και οργάνων στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Πατρών, Τμημάτων Αγρινίου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εθελοντική Προσφορά» την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15.00 στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου (Γ. Σεφέρη 2).

Η ημερίδα θα αποτελείται από 4 επιμέρους θεματικές ενότητες εξίσου σπουδαίες για την κοινωνία και τον άνθρωπο:

– Εθελοντική Αιμοδοσία
– Δωρεά Μυελού των Οστών
– Δωρεά Οργάνων
– Δωρεά Αιμοπεταλίων

Την παρουσίαση για την Εθελοντική Αιμοδοσία θα επιμεληθεί εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και θα επικεντρωθεί στην διαδικασία που ακολουθείται στην Αιμοδοσία και στον τρόπο λειτουργίας Τοπικών και Πανελλαδικών Συλλόγων που ασχολούνται με αυτήν.

Στη συνέχεια, για τη ζωτικότητα της Δωρεάς Μυελού των Οστών θα μιλήσει εκπρόσωπος από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πάτρας (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) ‘’Χάρισε Ζωή’’ το οποίο υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έπειτα, λόγω της σημαντικής προσφοράς του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας (Σ.ΑΙ.Δ.Ο.Σ.Μ.Υ.) ‘’Κωστάκης Μεσογίτης’’ και των δράσεων που πραγματοποιεί όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυσή του, θα αναλυθεί από τον Πρόεδρο του Οργανισμού η διαδικασία που ακολουθείται για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και η σπουδαιότητα αυτής.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας ‘’Κωστάκης Μεσογίτης’’ θα ενημερώσει για την ανάγκη Δωρεάς Αιμοπεταλίων και επιπλέον θα παρουσιάσει την κοινωνική προσφορά στα χρόνια λειτουργίας του.

Πηγή: Agrinionews.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.