Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Covid-19: Επιστολή συμπαράστασης της Ρόδης Κράτσα στον Ιταλικό λαό.

Την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τόσο των θεσμικών οργάνων όσο και των πολιτών, εξέφρασε με επιστολή η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στην Πρόεδρο της Γερουσίας της Ιταλίας, και Γερουσιαστή της Βενετίας για την δοκιμασία του ιταλικού λαού από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει την γειτονική χώρα.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφέρθηκε στα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Επτανησίων προς τον δοκιμαζόμενο φίλο ιταλικό λαό, λόγω των ιστορικών και πολιτισμικών δεσμών μεταξύ τους, όπως και των σύγχρονων δεσμών συνεργασίας στο πλαίσιο των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τόνισε την ανάγκη μίας γενναίας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την ισχυροποίηση των συστημάτων υγείας στις ευρωπαϊκές χώρε και σε ολόκληρο τον κόσμο, για την επανάκαμψη της οικονομίας και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ως απάντηση στις τραγικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού

Η Περιφερειάρχης τόνισε επίσης τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας αλλά και μεταξύ Περιφερειών των δυο χωρών για την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών στην κοινή προσπάθεια ενός καλλίτερου άμεσου μέλλοντος με επίκεντρο τους πολίτες.

Επισημαίνεται ότι η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και η Πρόεδρος της Γερουσίας συμμετέχουν τακτικά στις εργασίες του Διεθνούς Κέντρου Nijami Ganzavi, με θέμα τις διεθνείς σχέσεις.

Κοινοποίηση:

Πηγή: Lefkadapress.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.