Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Alpha Bank: Συμφωνία με Hoist Finance για πακέτο κόκκινων δανείων

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την εταιρεία Hoist Finance AB προέβη η Alpha Bank για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και άνευ εξασφαλίσεων δανείων λιανικής τραπεζικής, συνολικού υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 1,3 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 31.3.2018.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank εκτιμά ότι η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρία «Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία ∆ιαχείρισης Απαιτήσεων από ∆άνεια και Πιστώσεις», η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.

Όπως τονίζει η Alpha Bank, η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, συμβαδίζει πλήρως με το επιχειρησιακό σχέδιο της τράπεζας για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της.

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: Naftemporiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.