Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 153,5 εκατ. στο εννεάμηνο

Καθαρά κέρδη 153,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου η Alpha Bank, ενώ συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων των ζημιών από διακοπείσες δραστηριότητες, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώνονται σε 85,1 εκατ. ευρώ.

Τα κύρια αποτελέσματα προ προβλέψεων ανήλθαν σε 931,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2017, αυξημένα κατά 4,8% σε ετήσια βάση.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης, τονίζει ότι η τράπεζα πέτυχε κερδοφόρο αποτέλεσμα για πέμπτο συνεχές τρίμηνο, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί και τον στρατηγικό της σχεδιασμό, διατηρώντας υψηλή λειτουργική κερδοφορία, παρά την απομόχλευση του ισολογισμού, και συνεχίζοντας τη συνετή διαχείριση του κόστους.

Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, επισημαίνει ότι μειώθηκαν περαιτέρω, ενώ ο ρυθμός μειώσεώς τους αναμένεται να επιταχυνθεί κατά τα επόμενα τρίμηνα, καθώς αποδίδουν οι διαρθρωτικές λύσεις που εφαρμόζουμε για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού.

Κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση της χρηματοδοτικής βάσης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς συνεχίσθηκε η αύξηση των υπολοίπων καταθέσεων και η μείωση της χρηματοδοτήσεως από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδας. «Η ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση, με Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 στο 17,8%, τον υψηλότερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρησιακού μας σχεδίου», επισημαίνει ο κ. Μαντζούνης.

Το τρίτο τρίμηνο 2017, τα υπόλοιπα καταθέσεων του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 0,8 δισ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανήλθαν σε 33,9 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Στην Ελλάδα, τα υπόλοιπα των καταθέσεων διαμορφώθηκαν σε 28,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 0,6 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση, κυρίως από Επιχειρήσεις και της ενισχύσεως του τουρισμού.

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα υπόλοιπα των καταθέσεων συνέχισαν το σταθερό ρυθμό ανακάμψεως, αυξημένα κατά 0,1 δισ. σε τριμηνιαία βάση.

Η χρηματοδότηση από τις Κεντρικές Τράπεζες μειώθηκε κατά 3,4 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο 2017 και ανήλθε σε 11,6 δισ, κυρίως ως αποτέλεσμα των αυξημένων διατραπεζικών συναλλαγών (repos), της περαιτέρω μειώσεως του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και των εισροών καταθέσεων.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017, η χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) διαμορφώθηκε σε 8,4 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 3 δισ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μειώθηκε κατά 0,4 δισ., σε 3,2 δισ.

Το γ΄ τρίμηνο 2017, τα δάνεια σε καθυστέρηση στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 283 εκατ. ευρώ, μετά από διαγραφές. Ο Δείκτης Καθυστερήσεων διαμορφώθηκε σε 37,3% για τον Όμιλο, με τον αντίστοιχο ∆είκτη Καλύψεως να ανέρχεται σε 68%. Αντιστοίχως, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 211 εκατ. μετά από διαγραφές, κατά το γ΄ τρίμηνο 2017.

Ο Δείκτης Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων για τον Όμιλο διαμορφώθηκε σε 53,6%, ενώ ο αντίστοιχος Δείκτης Καλύψεως ανήλθε σε 48%.

Οι συσσωρευμένες προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε 15 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 25,6% του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Πηγή: Naftemporiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.