Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας στη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ στον Αμβρακικό Κόλπο

ixthiokalliergeies1

Την αντίθεσή του στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) στον Αμβρακικό Κόλπο εξέφρασε σε συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητώντας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας να ανακαλέσει την απόφαση που έλαβε σχετικά με το θέμα.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να μη προβεί στην χωροθέτηση Π.Ο.Α.Υ στα όρια του Δήμου (και πιο συγκεκριμένα στον πρώην Δήμο Μενιδίου) αφού θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Της απόφασης προηγήθηκε συζήτηση για το θέμα όπου υπογραμμίστηκε ότι δεν μπορεί να χωροθετηθεί τέτοια δραστηριότητα στο Μενίδι μια περιοχή που ζει από τον τουρισμό και κάθε περιβαλλοντική επιβάρυνση θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός των μαζικών θανάτων ψαριών σε ιχθυοκλοβούς (τον χειμώνα του 2008) καθώς και η έλλειψη οξυγόνου στα νερά του Αμβρακικού που κάθε άλλο παρά συνάδει με τη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

(Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνική Πρέβεζας)

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.