Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα εκατομμυρίων πελατών αλυσίδας ξενοδοχείων

Οι δράστες εκτιμάται ότι απέκτησαν στοιχεία 500 εκατ. πελατών των ξενοδοχείων Starwood Hotels σε όλο τον κόσμο

Η Marriott International ανακοίνωσε σήμερα, ότι χάκερς απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία Starwood Hotels από το 2014, εκθέτοντας πιθανόν τα στοιχεία περίπου 500 εκατ. πελατών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υποκλάπησαν, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα, όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Για κάποιους άλλους, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι ανακάλυψε την παραβίαση, ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε ένα σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε, ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί καιρό πριν.

Η εταιρεία, η οποία εξαγόρασε τη Starwood το 2016, ανακοίνωσε ότι ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Η Marriott ανακοίνωσε, ότι θα αρχίσει σήμερα να αποστέλλει emails στους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής, αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάζει την μακροπρόθεσμη οικονομική της κατάσταση.

Πηγή: News.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.