Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Υπό κατάληψη και πάλι το Μουσικό Σχολείο- Τι ζητούν οι μαθητές

Απλό σήμερα 26 Οκτωβρίου το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας τελεί και πάλι υπό κατάληψη. Οι μαθητές με την παρακάτω ανακοίνωση του 15μελούς εξηγούν τους λόγους αυτής τους της κίνησης ζητώντας την συμπαράσταση γονέων και καθηγητών.
Έπειτα από έκτακτη συνέλευση και ψηφοφορία μεταξύ των μελών του σώματος του συμβουλίου, αποφασίσθηκε ότι από την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας τελεί υπό μαθητική κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως ,στα ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 αλλά και στα ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τη λειτουργία των μουσικών σχολείων.
Συγκεκριμένα απαιτούμε:
-δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και καθηγητές οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα του COVID-19. Προτείνουμε την δημιουργία κινητών μονάδων δειγματοληψίας οι οποίες θα είναι αποκλειστικά και άμεσα διαθέσιμες στις σχολικές μονάδες της κάθε περιοχής
-την οργάνωση των τάξεων σε ολιγομελή τμήματα με όριο τους 15 μαθητές. Το συγκεκριμένο αποτελεί υπόσχεση της Υπουργού, η οποία μάλιστα μας είχε εντυπωσιάσει όλους με την χρήση των μαθηματικών στην προσπάθεια της να μας πείσει ότι ο μέσος όρος των μαθητών στα τμήματα είναι 17…
-την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και υγιεινής ώστε η εργασία του να συνάδει με τις εξαγγελίες της Υπουργού λίγες βδομάδες πριν, δηλαδή την απολύμανση των τμημάτων κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και τον καθημερινό καθαρισμό του κτηρίου.
-την άμεση απόσυρση των πρόσφατων αποφάσεων σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων και τις τιμωρίες των μαθητών για το ίδιο ζήτημα. Τέτοιες αποφάσεις συντελούν στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και φανερώνουν αυταρχικές ιδεολογίες οι οποίες θέλουν την φωνή των μαθητών φιμωμένη.
-ειδική εγκύκλιο για την λειτουργία των μουσικών σχολείων κατά την διάρκεια της πανδημίας, τα οποία εξαιρούνταν από την τελευταία, καθώς η διεύθυνση και οι αρμόδιοι καθηγητές επωμίζονται όλο το βάρος της εύρεσης λύσεων για την ομαλή διδασκαλία των μουσικών οργάνων και την λειτουργία των μουσικών συνόλων.
-την κάλυψη όλων των μουσικών ειδικοτήτων όπως και την κάλυψη των ωρών της κάθε μουσικής ειδικότητας άμεσα. Δεν νοείται την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος ώστε να πραγματοποιείται η διδασκαλία των οργάνων με τις απαραίτητες αποστάσεις, λόγω έλλειψης καθηγητών να κάνουν όργανα δύο τμήματα ταυτοχρόνως και μάλιστα διαφορετικών τάξεων όπως συμβαίνει με την Β’ και την Γ’ Λυκείου του σχολείου μας.
Αντίστοιχα δεν νοείται μαθητής να διδάσκεται για χρόνια ένα όργανο και τώρα να αναγκάζεται να αλλάξει λόγω έλλειψης καθηγητή. Σαν μαθητική κοινότητα δείξαμε αρκετή υπομονή απέναντι στην ανικανότητα της διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας αναμένοντας αλλαγές και την εύρεση των βέλτιστων λύσεων στα προβλήματα που ταλαντίζουν την εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό σύστημα σήμερα.
Όμως η υπομονή μας πλέον εξαντλήθηκε και θα λάβουμε δράση με γνώμονα το καλό της μαθήτριας και του μαθητή. Στην προσπάθεια μας ζητούμε την στήριξη των καθηγητών μας, των γονέων μας αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινότητας.
Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας.
The post Υπό κατάληψη και πάλι το Μουσικό Σχολείο- Τι ζητούν οι μαθητές appeared first on LefkadaPress.

Πηγή: Lefkadapress.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.