Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Τσίπρας: Μετά τον Αύγουστο η χώρα περνά στην επόμενη μέρα

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα και για το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη, καλώντας παράλληλα τους κοινωνικούς εταίρους να συστρατευθούν στο σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση.

«Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί να προσφέρει, από το μετερίζι στο οποίο βρίσκεται», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως στο ιστορικό Eurogroup της 21ης Ιουνίου, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο κεφάλαιο της ελληνικής κρίσης και των μνημονίων, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο 8 ετών.

«Με τη συμφωνία αυτή, εξειδικεύτηκαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία προστέθηκαν στα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται από το περασμένο έτος και ταυτόχρονα δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του, πάντα στο ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης που συναποφασίσαμε με τους εταίρους μας. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά, ότι σήμερα το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, η τροχιά απομείωσης του ελεγχόμενη και προβλέψιμη και κυρίως, ότι αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα πλέον μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση, να αλλάξει ατζέντα και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα της επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, στην περεταίρω μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και στα μέσα που θα χρειαστούν για τους σκοπούς αυτούς.

«Μετά τον Αύγουστο η χώρα μας ανεξάρτητη πια, περνά στην επόμενη μέρα. Κεφαλαιοποιώντας τα παραπάνω θετικά δεδομένα, μπορούμε πλέον και προχωρούμε με το δικό μας εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως για πρώτη φορά και με συνεκτικό τρόπο αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, της ναυτιλίας, των μεταφορών, της αγροτοδιατροφικής παραγωγής και μεταποίησης και φυσικά στην παραδοσιακά ισχυρή και εδραιωμένη στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, βιομηχανία μας.

«Η ελληνική βιομηχανία επιδιώκουμε να πρωταγωνιστήσει στον εξαγωγικό αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας και στόχος μας είναι η συμμετοχή της στο ποσοστό του ΑΕΠ να ανέλθει στο 12% σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», σημείωσε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας τη δημιουργία διακριτού Υπουργείου για τη βιομηχανία.

Πηγή: Newsbomb.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.