Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Τράπεζες: Μειώσεις μισθών, εθελούσιες έξοδοι και ιδέες για άδειες άνευ αποδοχών

Πριν την αρχή της κρίσης οι τράπεζες είχαν 60.000 υπαλλήλους και σήμερα έχουν 40.000 εργαζόμενους. Η μείωση ανέρχεται στο 1/3 από το 2010 έως και σήμερα, με το λειτουργικό κόστος να παραμένει υψηλό και έτσι υπάρχουν, όπως όλα δείχνουν και σχέδια για μειώσεις μισθών.

Ενώ οι τράπεζες αυτή τη στιγμή έχουν προσωπικό μειωμένο κατά 20.000 σε σχέση με το 2010 και ενώ έχουν κλείσει 1.700 υποκαταστήματα το λειτουργικό κόστος παραμένει στα ύψη. Τα σχέδια των περικοπών έκαναν την εμφάνισή τους όπως αυτό που πρότεινε στους εργαζόμενους εθελοντική άδεια 12 ημερών τον μήνα χωρίς αποδοχές και εθελοντική μερική απασχόληση, ωστόσο η πρόταση επέστρεψε πίσω ως απαράδεκτη από τον σύλλογο των εργαζόμενων. 

Από την άλλη στις διοικήσεις επικρατεί η άποψη ότι οι μισθοί που λαμβάνουν οι εργαζόμενοί τους είναι υψηλοί. Πέρα από τις περικοπές μισθών που ακούγεται, ταυτόχρονα θα τρέξει και πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων το οποίο σε βάθος τριετίας θα μειώσει το προσωπικό κατά 10.000 άτομα στο σύνολο των τραπεζών.

topontiki

Πηγή: Madata.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.