«Το τανγκό θέλει πάντα δύο»

Οι… εκκρεμότητες στη Συνθήκη της Λωζάννης που ανέφερε μέσα στο προεδρικό μέγαρο ο Ταγίπ Ερντογάν έφεραν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Από το Μαξίμου, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν εκφράζουν στήριξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και ενόλχηση για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις, προσθέτοντας ότι «Είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιηθτικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας. Το τανγκό θέλει πάντα δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος αξιωματούχος.

Πάντως, ο ίδιος αξιωματούχος, αναφερόμενος στο τάιμινγκ της επίσκεψης σημείωσε ότι «οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες αλλά όταν είναι αναγακίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

Πηγή: Efsyn.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *