Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Το Σχολικό Συμβούλιο του Μουσικού για την λειτουργία των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας μας ενημερώνει για την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου σχετικά με την τροποποίηση του νόμου που αφορά την λειτουργία των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας συγκλήθηκε Σχολικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση του Δ/ντη, κ. Ν. Κονιδάρη, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, για την υπεράσπιση του θεσμού των Μουσικών Σχολείων & του Σχολείου μας, με αφορμή την κατάθεση απ’ το ΥΠ.Π.Ε.Θ. τροποποίησης του νόμου, που αφορά την λειτουργία των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, (άρθρο 40 παρ. 5γ., του σχεδίου νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Συνέργειες ΕΚΠΑ… και άλλες διατάξεις»)

Στο Συμβούλιο συμμετείχαν εκπρόσωποι του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου, παρουσία και του Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου Σχολείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Ανδρέα Καλογερά.

Στο συμβούλιο έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των γονέων & κηδεμόνων του ΜΣΛ, που παρέστησαν στην έκτακτη γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/11/2018 στην Αθήνα.

Μετά από κατάθεση απόψεων & ευρεία συζήτηση όλων των συμμετεχόντων, συμφωνήθηκα τα εξής:

  1. Τα Σχολεία χρειάζονται επιπλέον  στήριξη και όχι συρρίκνωση.

Τα Μουσικά Σχολεία αποτελούν ένα εξαιρετικά πετυχημένο θεσμό, που προσφέρει σημαντικό έργο δωρεάν εκμάθησις μουσικής & μουσικών οργάνων σε χιλιάδες μαθητές & διέξοδο νέων από αποκλίνουσες συμπεριφορές. Προφέρουν παράλληλα πολιτισμό & καλλιτεχνική καλλιέργεια στο κοινωνικό σύνολο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αξιολογούνται μόνο με οικονομικά κριτήρια.

2. Συντάχθηκε το παρόν ψήφισμα, που συμφωνεί με την απόφαση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ολόκληρη η απόφαση της γενικής συνέλευσης επισυνάπτεται εδώ) και απαιτεί την άμεση απόσυρση του άρθρου 40, παρ. 5γ του Σχεδίου Νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., εφόσον καμία τροποποίηση & καμία προσθήκη στο άρθρο αυτό δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της μουσικής & καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Ζητά άμεση έναρξη διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα & το μέλλον των Μουσικών Σχολείων & κατάθεσης προτάσεων από τα Μουσικά Σχολεία ως καθ’ ύλην αρμόδια.

  1. Δημιουργία Διεύθυνσης Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σπουδών στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.
  2. Πιστοποιημένη κατάταξη των αποφοίτων στα πρακτικά & θεωρητικά μουσικά καλλιτεχνικά αντικείμενα σπουδών, καθώς και όλα τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται στην απόφαση της Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ
  3. Το ψήφισμα θα κατατεθεί στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, στην Π.Ε.Γ.Μ.Κ. Σ, στην Περιφερειακή Δ/νση            Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Δ/νση Δ/Βάκμιας Εκπ/σης Λευκάδας, Πρόεδρο & μέλη Επιτροπής Παιδείας Λευκάδας, Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Δήμαρχο & Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, Βουλευτή Λευκάδας, ΕΛΜΕ Λευκάδας, Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Λευκάδας & στα ΜΜΕ.
  4. Καλούνται όλοι οι γονείς, οι μαθητές  & οι καθηγητές σε συμπόρευση για την υπεράσπιση του θεσμού των Μουσικών Σχολείων & του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί Μουσική πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 3/12/18 το μεσημέρι στην κεντρική αγορά & Πλατεία της Λευκάδας, κατ’ αντιστοιχία με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στην Πλατεία Συντάγματος από τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας, καθώς & σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπου υπάρχουν Μουσικά Σχολεία.

Είναι αδύνατον να παραμείνουμε απαθείς στην προσπάθεια μετατροπής των Μουσικών Σχολείων από Σχολεία κατάρτισης σε σχολεία «ενθάρρυνσης». Αυτό δεν είναι ούτε εκσυγχρονισμός ούτε βελτίωση της λειτουργίας τους. Θέλουμε Δημόσια σχολεία όπου θα καταρτίζονται δωρεάν τα παιδιά στα αντικείμενα της μουσικής κλπ & όχι σχολεία «δημιουργικής απασχόλησης», όπου θα καλλιεργούνται απλά «δεξιότητες».

Όχι στην υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων & του Σχολείου μας! Καλούμε όλους να συμμετέχουν τη Δευτέρα στη μουσική μας διαμαρτυρία. Καλούμε όλους να υποστηρίξουν την συνέχιση & την πρόοδο του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας!

Πηγή: Lefkadapress.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.