Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Το Κοινωνικό Μέρισμα ανέδειξε χρόνιες αδυναμίες παράλληλων συστημάτων που δεν επικοινωνούν

ilikiomenoi-thumb-largeΆρχισαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό δεν είναι πλέον τοπική είδηση, αλλά το γεγονός ότι πολύς κόσμος βρέθηκε σήμερα σε κατά τόπους υπηρεσίες προκειμένου να λυθούν ένα σωρό ζητήματα. Η ίδια εικόνα υπήρχε και στην πόλη μας παρόλο που ο καιρός ήταν βροχερός.

Έτσι λοιπόν πολλούς συμπολίτες μας η εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος τους έστειλε στα γκισέ δημόσιων υπηρεσιών. Άλλοι δεν είχαν καταχωρημένη ανεργία επαρκώς ή ένσημα. Άλλοι είχαν καταχωρημένα αλλιώς τα στοιχεία τους στο δημοτολόγιο, αλλιώς στο ΑΜΚΑ ( προαπαιτούμενο για το μέρισμα). Μάλιστα υπήρχε η περίπτωση πολίτη που του έλειπαν τα…διαλυτικά από την αναγραφή του επωνύμου του με αποτέλεσμα να έχει χωρίς να το θέλει δύο επωνύματα και η αίτηση του να «χτυπά» ηλεκτρονικά χωρίς να πάρει το μέρισμα. Υπήρξε μάλιστα (αν έγινε σωστά αντιληπτό) και η περίπτωση κάποιου να έχει χωρίς να το ξέρει δύο ΑΜΚΑ. Η ίδια διαδικασία υπήρχε και για όσους έπρεπε να δηλώσουν γεννήσεις, μεταβολή ονομάτων  ή θανάτους.

Το συμπέρασμα από όλη αυτή την ιστορία είναι το εξής:

α)Άλλο ΑΦΜ- Άλλ0 ΑΜΚΑ. Καμιά φορά χρειάζεται πλήρης έλεγχος για το αν τα στοιχεία αναγράφονται επακριβώς.

β)Άλλο Δημοτολόγιο- Άλλο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-Άλλο ΚΕΠ. Δεν σημαίνει ότι αν καταχωρίσει κανείς κάτι στην μια υπηρεσία ‘η κάνει μεταβολή στοιχείων θα εμφανίζεται σε όλες. Σε περίπτωση μεταβολής πρέπει να κάνει έλεγχο υποβολής σε όλα.

Το συμπέρασμα είναι ότι το κίνητρο που δίνει το Κοινωνικό Μέρισμα οδηγεί στην ουσία στη διασταύρωση στοιχείων πολλών υπηρεσιών. Οι όποιες δυσκολίες που υπήρξαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χρόνια παράλληλη λειτουργία πολλών συστημάτων σε ένα κράτος σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα.

Πηγή: Agrinionews.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.