Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Το θέμα του Βοτανικού Κήπου και η πραγματική του διάσταση

Ανδριάνα Σολδάτου
Ανδριάνα Σολδάτου
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

30 Απριλίου 2020, 4:59 μμ

Προβολές: 12

Αντιδράσεις και διενέξεις έχει δημιουργήσει το θέμα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου (και όχι δύο όπως εσφαλμένα αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα) αμπαλί, εντός του χώρου του Βοτανικού Κήπου στην Κυανή Ακτή της Πρέβεζας.

Οι ενστάσεις βέβαια δεν αφορούν αποκλειστικά αυτό καθαυτό το γήπεδο, ούτε και το αν ο χώρος που κατασκευάσθηκε είναι ο ενδεδειγμένος. Την χρησιμότητα του θα την κρίνουν οι δημότες της Πρέβεζας, όχι τώρα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Επίσης για το θέμα δεν στοχοποιήθηκε κανείς Σύλλογος, αλλά και κανένα μέλος συλλόγου. Όσο και αν κάποιοι στο πλαίσιο επικοινωνιακής τακτικής, σπεύδουν να χρίσουν τον εαυτό τους ως θύμα στοχοποίησης.

Η πραγματική διάσταση του θέματος έγκειται στην εύρυθμη, ορθή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου Πρέβεζας.

Αυτό σημαίνει ότι, για την χωροθέτηση (όχι συντήρηση και διαμόρφωση που είναι άλλες έννοιες) οποιασδήποτε κατασκευής σε Δημοτικό χώρο, ο νόμος έχει καθορίσει έναν κανονισμό λειτουργίας, μια προβλεπόμενη διαδικασία που υποχρεούται ο κάθε Δήμος να ακολουθεί, διαφορετικά ο καθένας από εμάς, θα μπορούσε να κάνει ότι θέλει, όχι μόνο στην Πρέβεζα, αλλά σε κάθε πόλη της Ελλάδας.

Δηλαδή, η κάθε Δημοτική αρχή όταν θέλει να υλοποιήσει ένα σχέδιο, οφείλει πρώτα να το μελετήσει και μετά να το συζητήσει και να συναποφασίσει με τα αρμόδια εκλεγμένα όργανα, όπως για παράδειγμα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην περίπτωση του νέου γηπέδου αμπαλί στον Βοτανικό Κήπο, θα έπρεπε να συνταχθεί μία μελέτη την οποία θα εγκρίνει αρχικά το Συμβούλιο της  τοπικής κοινότητας, στην συνέχεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο και ενδεχομένως ακόμα και η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας.

Κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις, ούτε του Δήμου Πρέβεζας, ούτε του Συλλόγου Φίλων Αμπαλί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος δεν πρέπει να λογοδοτεί στους Δημότες του, μέσα από τα εκλεγμένα όργανα, για τις κινήσεις τις οποίες κάνει.

Το mypreveza.gr λοιπόν σεβόμενο τον ρόλο του ελέγχου που ασκεί η κανονική δημοσιογραφία ,  έθεσε εξαρχής ερωτήματα που  ο Δήμος Πρέβεζας οφείλει να απαντήσει για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα και περιμένουν μία έντιμη και ειλικρινή απάντηση.

Για την χωροθέτηση και κατασκευή του νέου γηπέδου αμπαλί στον Βοτανικό Κήπο ο Δήμος Πρέβεζας, ακολούθησε την προβλεπόμενη τόσο από τον Καλλικράτη, όσο και από τον Κλεισθένη, διαδικασία;

Υπήρξε μελέτη;

Κοινοποιήθηκε αυτή η μελέτη στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής; Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;

Υπήρξαν αποφάσεις των παραπάνω συμβουλίων και επιτροπών, οι οποίες ενέκριναν την κατασκευή του νέου γηπέδου αμπαλί στον Βοτανικό Κήπο;

Έγινε διαβούλευση;

Αν όλα τα παραπάνω έχουν γίνει, όλα καλά και θέμα δεν υπάρχει. Αν όμως δεν έχουν γίνει οφείλει προσωπικά ο Δήμαρχος να ζητήσει συγνώμη στους Δημότες για τις παραπάνω σοβαρές παραβλέψεις και να φροντίσει έστω και καθυστερημένα πλέον – αφού η κατασκευή του γηπέδου έχει ολοκληρωθεί, ούτως ή άλλως – να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ώστε να αποκατασταθεί το έλλειμμα δημοκρατίας που πιθανόν να υπήρξε!

Πηγή: Mypreveza.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.