Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Τοπική Κοινότητα Τσουκαλάδων: Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το Κτηματολόγιο

Σε συμβολικό δίωρο κλείσιμο των γραφείων του Κτηματολογίου προχώρησε η Τοπική Κοινότητα και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων των Τσουκαλάδων σήμερα το πρωί, εκφράζοντας έτσι την μεγάλη δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί με την εφαρμογή του κτηματολογίου.

Βασικές ενστάσεις τους να μην εφαρμοσθεί η πιλοτική με το 30% της κάθε περιοχής, αλλά να ξεκινήσουν άμεσα πραγματικές μετρήσεις και η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας από τον Άγιο Μηνά με προορισμό το Διοικητήριο.

Αποφασίστηκε την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί και πάλι λαϊκή συντέλεση στους Τσουκαλάδες, κάνοντας έκκληση να παρευρεθούν και οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωριών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ενώ αναμένεται και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης:

Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων Λευκάδας που έγινε στις 3 του Απρίλη υλοποιώντας την απόφασή της προβαίνει σήμερα σε δίωρο συμβολικό κλείσιμο των γραφείων του Ελληνικού Κτηματολογίου στη Λευκάδα σαν ένα πρώτο βήμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει. Ζητά άμεσα από:

την πολιτεία να σταματήσει πια ο μακροχρόνιος και εμπαιγμός από όλες τις κυβερνήσεις που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και από το Ελληνικό κτηματολόγιο

-να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η διαδικασία των πραγματικών μετρήσεων των ιδιοκτησιών στο έδαφος και όχι στα χαρτιά, όπως συμφωνήθηκε ότι θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κι ακόμη δεν άρχισε. Δε μπορεί να μας εμπαίζει η κυβέρνηση λέγοντας ότι συνεχίζεται η διαδικασία επαναπροσδιορισμού των ιδιοκτησιών και στους Τσουκαλάδες που υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα να μην έχει ξεκινήσει τίποτε.

Η επανακαταμέτρηση να αφορά το σύνολο των ιδιοκτησιών χωρίς να αφήνει καμιά περιοχή ή ιδιοκτησία του χωριού (αλλά και όπου εφαρμόστηκαν οι πιλοτικές μετρήσεις) εκτός επανακαταμέτρησης, όπως συμφωνήθηκε. Η φράση που ειπώθηκε από την υπεύθυνη κυρία Κλωνάρη (στη συνάντηση που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο )ήταν ΕΚΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΟΛΑ (στους Τσουκαλάδες). Παρόντες, εκτός από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και την επιτροπή αγώνα από τους Τσουκαλάδες, ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι.

-Τη δημιουργία κτηματολογίου που θα λύνει οριστικά τα όποια ιδιοκτησιακά προβλήματα και ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

Ζητάμε οι τοπικές αρχές (Δήμος ,περιφέρεια ,βουλευτής )να συμπαραταχθούν μαζί μας και το παραπάνω ψήφισμα να γίνει ψήφισμα του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου. Την Τετάρτη 10 του Απρίλη και ώρα 20:00 στο καφενείο του  Γιάννη Ροντογιάννη,  καλούμε σε νέα λαϊκή συνέλευση όλους τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους κατοίκους  των περιοχών που εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα  για να προγραμματίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ.

Πηγή: Lefkadapress.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.