Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Τι θα γίνει τέλος του 2018 στην Καβάλα που θα μπορούσε να γίνει στο Αγρίνιο


Η ερώτηση μπορεί να είναι συνηθισμένη γιατί κάτι συνήθως γίνεται σε μία πόλη που δεν γίνεται στο Αγρίνιο και αντιστρόφως (;).

Η περίπτωση όμως της Καβάλας έχει ένα ξεχωριστό ενδιάφερον γιατί αφορά κάτι που πονά το Αγρίνιο: Το θέμα του καπνού. Στην Καβάλα λοιπόν στις 7-9 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη διεθνές συνέδριο για τον Καπνό.

Το συνέδριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο. Θα συμμετάσχουν σε αυτό, πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές με θέματα που θα αναδεικνύουν όχι μόνο τις ιστορικές όψεις του καπνικού φαινομένου, αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες πολιτιστικής και τουριστικής του αξιοποίησης.

Το διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου, η οποία συγκροτήθηκε από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, δέχθηκε πάνω από 100 προτάσεις ανακοινώσεων και έκανε δεκτές 48 εισηγήσεις και πάνω από 70 συνολικά εισηγητές.

Ευτυχώς που κάποιες από αυτές θα αφορούν το Αγρίνιο, μία από τις μητέρες πόλεις του καπνού όπως μας πληροφόρησε ένας καλός φίλος που θα παραστεί. Όσο για την προστιθέμενη αξία στη Μακεδονική πόλη, πέρα από το επιστημονικό της κύρος, θα υποδεχτεί εκατοντάδες επισκέπτες και θα ζωντανέψει το σαββατοκύριακο αυτό του Δεκεμβρίου.

Έτη λοιπόν φωτός μπροστά είναι η μάνα του καπνού στη Μακεδονία. Γιατί η έτερη (φτωχο)μάνα του καπνού στον Αιτωλικό κάμπο πασχίζει ακόμα να φτιάξει μουσείο καπνού ή να ανακαινίσει τις καπναποθήκες Παπαπέτρου.

Ο καπνός είναι η αιτία που το Αγρίνιο έγινε πόλη το Μεσοπολέμο. Για αυτό και πονάει.

Για Λακεδαιμονίους θα μιλάμε τώρα…

Λ.Υ.

Πηγή: Agrinionews.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.