Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Την άρση της απόφασης για την περικοπή τμήματος στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας ζητά ο Σύλλογος Γονέων

mousiko_kerkyras

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς του σχολείου πως ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης ενέκρινε για την Α΄ Γυμνασίου μόνο τη λειτουργία δύο τμημάτων.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων τα κριτήρια για τη λειτουργία των τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου είναι τρία: η ύπαρξη υποδομών, το προσωπικό και οι αιτήσεις των μαθητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν και τα τρία.

Με την απόφαση αυτή ο Περιφερειακός Δ/ντής στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μουσική παιδεία παιδιά, τα οποία το έχουν αιτηθεί. Με 61 αιτήσεις μαθητών είναι προφανές πως δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση τριών τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Ως γονείς δεν δεχόμαστε εκπτώσεις. Γνωρίζουμε πως η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών. Όμως ο κ. Γκούσης έχει και προσωπική ευθύνη. Δυστυχώς για το Μουσικό Σχολείο τον τελευταίο χρόνο οι αποφάσεις του και η ανοχή του έχουν παίξει αρνητικό ρόλο στη λειτουργία και στην πορεία του Σχολείου.

Ζητάμε την άρση της απόφασης για συγκρότηση ΜΟΝΟ 2 τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.

Μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να μορφώνονται και να έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση στη μουσική παιδεία.

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΜΣΚ

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος
Ήλια Κουρμουλή Τηλ. Επικ.: 6945981936»

Πηγή: Kolivas.de


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.