Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Τα Εγκαίνια του Νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – Βίντεο και Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ από την Παραμονή του Πρωθυπουργού στη Λευκάδα

ΤσίπραςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομαΗ εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Τσίπρας στην Λευκάδα: Η… φωτογένεια, η Μπέτυ Μπαζιάνα και το αίτημα για «γήπεδο στην Πανάθα»!
«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.
Εκεί όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου και εφόσον διανύουμε… προεκλογική περίοδο, ακούστηκαν και τα σχετικά… αιτήματα, με ένα από αυτά πάντως να είναι κάπως ιδιαίτερο!
«Είσαι πιο ωραίος από ό, τι στην τηλεόραση», φώναξε ένας στον κ. Τσίπρα την ώρα που ήταν στο βήμα. «Γεια σου ρε Αλέξη πρωθυπουργέ«, συνέχισε για να καταλήξει: «Στελέχωσες το νοσοκομείο και γήπεδο στην Πανάθα«! Ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του γελώντας για να του απαντήσει: «Ωραία είναι τα έργα μας. Ωραίες είναι οι προσπάθειές μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

Δείτε το βίντεο (σ.σ. τα… αιτήματα μετά το 30.20) [youtube https://www.youtube.com/watch?v=9eRscwMGsIg&w=560&h=315]

Ο Τσίπρας και το… σημαδιακό Ιόνιο

«Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι: «Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς, για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε».
Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας αναφέρθηκε και στο όνομα που φέρει αυτό λέγοντας ότι «κάναμε δεκτό αίτημα των κοινωνικών φορέων του νησιού να ονομάσουμε το νέο νοσοκομείο «Ξενοφώντας Γρηγόρης». Ήταν ο γιατρός που υπηρέτησε τον τόπο με ανιδιοτέλεια και με αφοσίωση ήταν το στήριγμα όσων τον είχαν ανάγκη. Μετά την εισβολή των ναζί ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση από τη θέση του γραμματέα του ΕΑΜ Λευκάδας. Φυλακίστηκε από το κατοχικό κράτος και από το μετεμφυλιακό κράτος. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ το 1963 και το 1964 και στη διάρκεια της δικτατορίας εξορίστηκε.
Αγάπησε τη Λευκάδα είτε αγωνιζόμενος κατά του κατακτητή είτε φορώντας τις χειροπέδες της μισαλλοδοξίας. Αφιέρωσε τη ζωή του για τους πολλούς».
Δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας Υγείας
«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», συνέχισε και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

Οι ανοιχτές πόρτες των νοσοκομείων

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα στην ομιλία ότι «η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα». 

Τσίπρας

Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλο Μανωλάτο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς».
«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας, και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».
«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.

Μαζί του η Μπέτυ Μπαζιάνα

Τον πρωθυπουργό που έφτασε μαζί με τη σύζυγο του Μπ. Μπαζιάνα υποδέχθηκαν κάτοικοι της Λευκάδας οι οποίοι σχημάτισαν μια συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, όπου έγινε και η τελετή των εγκαινίων και όχι στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. 

Οι συγκεντρωμένοι του προσέφεραν λουλούδια, τον χειροκρότησαν θερμά και ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς από αυτούς.
Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας διαθέτει 123 κλίνες, μεταξύ αυτών και 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο πρωθυπουργός έκανε σύγκριση ανάμεσα στην κατάσταση που επικρατούσε στο παλιό νοσοκομείο πριν αναλάβει η κυβέρνηση του και είπε ενδεικτικά: Το 2025 είχε 19 ειδικευμένους γιατρούς και σήμερα είναι 40. Οι τοκετοί που είχαν μειωθεί σε μόλις 2 το χρόνο έφτασαν τους 40 το 2018.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων στον τομέα της Υγείας.

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο.
Εκτός από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.
Μετά τα εγκαίνια ο κ. Τσίπρας μετέβη στην πόλη της Λευκάδας, όπου περπάτησε στο κέντρο. Στη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με καταστηματάρχες, θαμώνες και περαστικούς που έκαναν την βόλτα τους εκείνη την ώρα.
«Η Λευκάδα ψήφισε Τσίπρα», του είπε ένας από αυτούς, αρκετοί φωτογραφήθηκαν μαζί του και καταστηματάρχες βγήκαν στις εισόδους των καταστημάτων τους και του πρόσφεραν τοπικά εδέσματα. 

Τσίπρας

Ένα ζευγάρι με τρίδυμα έσπευσε να τον χαιρετίσει και ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «ηρωίδα η μητέρα».

 Τσίπρας

Στη σύντομη κουβέντα που είχαν ο σύζυγος είπε στον πρωθυπουργό ότι κατάγεται και αυτός από την Άρτα.

Φώτο   Ρεπορτάζ   Διονύσιος  Κούρτης

Πηγή: wwwlefkaslive.blogspot.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.