Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Σύγκλιση της επιτροπής κατά της εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό ζητά ο Β. Τσούκας

Με επιστολή που κοινοποίησε στον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας Βαγγέλης Τσούκας ζητά την άμεση σύγκλιση της επιτροπής διαβούλευσης για την αποτροπή εγκατάστασης ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό Κόλπο.

Στην επιστολή του ο κ. Τσούκας κάνει αναδρομή των όσων συνέβησαν μέχρι σήμερα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και τονίζει ότι «το θέμα είναι φλέγον με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για τον Αμβρακικό κόλπο ως οικοσύστημα και για την περιοχή του Μενιδίου που θα υποβαθμιστεί, αφού σήμερα αποτελεί έναν προορισμό με ήπια τουριστική ανάπτυξη, που έλκει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τσούκα:

Στο Δ.Σ στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 έθεσα ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προς ενημέρωση του σώματος για την γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Περιοχή Οργανωμένη ς Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στον Αμβρακικό κόλπο.

Όσον αφορά τον Δήμο Αμφιλοχίας η απόφαση αυτή αφορούσε την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου χωρίς να ζητηθεί με βάση αυτά που μας διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας η γνώμη της Δημοτικής μας Αρχής από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο επόμενο Δ.Σ στις 19 Οκτωβρίου 2020 ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γ. Ροΐδης έφερε το θέμα προς συζήτηση και με ομόφωνη απόφαση του σώματος δημιουργήθηκε επιτροπή διαβούλευσης για το συγκεκριμένο θέμα που απαρτίζονταν από εκπροσώπους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Τσούκα Ευάγγελο.

Η επιτροπή φυσικά δεν συγκλήθηκε ποτέ με ευθύνη της δημοτικής πλειοψηφίας και το χειρότερο από όλα είναι ότι κατά την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 στην Πάτρα υπήρξε θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία για την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειων στον Αμβρακικό κόλπο.

Κύριε Δήμαρχε, ζητάμε την άμεση σύγκλιση της επιτροπής διαβούλευσης που συστάθηκε ώστε να ληφθούν αποφάσεις επί της συγκεκριμένης απόφασης του Περιφερειακού Συμβούλιου. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι φλέγον με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για τον Αμβρακικό κόλπο ως οικοσύστημα και για την περιοχή του Μενιδίου που θα υποβαθμιστεί, αφού σήμερα αποτελεί έναν προορισμό με ήπια τουριστική ανάπτυξη, που έλκει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Τσούκας Ευαγγελος
(ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος)

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: karvasaras.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.