Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Συστράτευση Μπακογιάννη-Κωνσταντάρα για την οδική διασύνδεση

Πρόσφατα (14η Σεπτεμβρίου) στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά στο Μεσολόγγι έλαβε χώρα σύσκεψη στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) .

Συμμετείχαν  Δήμαρχοι  της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου, από κοινού, να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών.

Στα πλαίσια της σύσκεψης ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας  πρότεινε να συμπεριληφθεί ο δρόμος Ιόνια Οδός – Θέρμο -Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου ως ενιαίο έργο με τον προτεινόμενο δρόμο Ιόνια Οδός – Ναύπακτος -Λαμία .

Σημειωτέον πως  προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό δίκτυο ή να εξυπηρετεί διευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των  έργων.

Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).

Το προτεινόμενο από τον δήμαρχο Θέρμου έργο έχει τίτλο «Ιόνια οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κωνσταντάρας απέστειλε εν συνεχεία σχετική επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είχε ήδη συζητήσει την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα.

Σήμερα έκανε γνωστή την απαντητική επιστολή Μπακογιάννη από την οποία-σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμου-προκύπτει και συστράτευση στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Η επιστολή Μπακογιάννη:

Πηγή: Agrinionews.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.