Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Συμφωνία $37 δισ. ανάμεσα στη Boeing και την κινεζική CASC

Συμφωνία $37 δισ. ανάμεσα στη Boeing και την κινεζική CASC

Η συμφωνία περιλαμβάνει παραγγελίες και δεσμεύσεις για αεροσκάφη με έναν και δύο διαδρόμους των μοντέλων 737,787 (φωτογραφία) και 777.

H κινεζική εταιρεία CASC (China Aviation Suppliers Holding Company) υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία με την αμερικανική Boeing για την αγορά 300 αεροσκαφών της, αξίας μεγαλύτερης των 37 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη Boeing, η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της αμερικανικής εμπορικής αποστολής στην Κίνα και περιλαμβάνει παραγγελίες και δεσμεύσεις για 300 αεροσκάφη με έναν και δύο διαδρόμους των μοντέλων 737,787 και 777.

Στην Κίνα σημειώνεται μεγάλη αύξηση της αγοράς αεροπορικών μεταφορών τα τελευταία χρόνια. Η CASC προχώρησε σε μεγάλες αγορές αεροσκαφών της Boeing για να επιτρέψει τη σταθερή αύξηση της δυναμικότητας των αεροπορικών εταιριών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα συνολικής εξέτασης της αγοράς αερομεταφορών της χώρας και των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής κινεζικών εμπορικών αεροσκαφών, πρόσθεσε η CASC.

Θα χρειαστεί 7.240 αεροσκάφη, αξίας $1,1 τρισ. 

«Η Κίνα αποτελεί πολύτιμο πελάτη και βασικό εταίρο και είμαστε υπερήφανοι για το ότι τα αεροπλάνα της Boeing θα αποτελούν μέρος του αυξημένου στόλου της στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, Κέβιν Μακ Αλιστερ. «Η Boeing και η Κίνα έχουν ισχυρή ιστορία συνεργασίας που βασίζεται σε μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό και οι παραγγελίες αυτές γίνονται σε αυτήν τη βάση», πρόσθεσε.

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τη βιομηχανική συνεργασία, την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της αεροπορικής βιομηχανίας.

Το Μάιο, η Boeing ξεκίνησε στην κινεζική πόλη-λιμάνι Τσουσάν την κατασκευή του πρώτου κέντρου παραγωγής της στο εξωτερικό για το πιο δημοφιλές μοντέλο της, το 737. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Boeing, η Κίνα αναμένεται να χρειασθεί 7.240 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 30 χρόνια, αξίας σχεδόν 1,1 τρισ. δολαρίων, από τα οποία τα 5.240 δισ. με ένα διάδρομο.

Πηγή: tanea.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.