Συλλαλητήριο στην Πρέβεζα για το δικαίωμα της απεργίας

Ανδριάνα Σολδάτου
Ανδριάνα Σολδάτου
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

7 Δεκεμβρίου 2017, 12:27 μμ

Προβολές: 9

Μαχητικό συλλαλητήριο-απάντηση στην κυβέρνηση, που καίγεται να κάνει δώρο στους εργοδότες και στο μεγάλο κεφάλαιο, το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία, έδωσαν οι εργαζόμενοι και από την Πρέβεζα.

 

Έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να μπουν στο γύψο οι αγώνες των εργαζόμενων.

 

Στο απογευματινό συλλαλητήριο που έγινε στη Θεοφάνειο μίλησε ο Γιώργος Μισιρλήςπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ.

 

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους.»

 

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε ότι η Πανελλαδική Πανεργατικήαπεργία στις 14 Δεκέμβρη είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση.

 

Όλοι πρέπει να μπουν στον αγώνα και να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ στις 14 Δεκέμβρη στο Φόρο στις 10 πμ.

 

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» και «εμπρός λαέ ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».

 

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στα δικαστήρια ενάντια στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης στελεχών του εργατικού κινήματος για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

 

Εκ νέου εισαγγελέας και αστυνομία σέρνουν σε καταθέσεις και δίκη αγωνιστές, μέλη των ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων  επειδή πρωτοστατούν ώστε να μην πέσει καμία λαϊκή κατοικία στα χέρια αρπακτικών.

 

Δεν θα τους περάσει!

 

 

 

Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

 

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

 

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

 

 

 

Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανδριάνα Σολδάτου
Ανδριάνα Σολδάτου
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

Πηγή: Mypreveza.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *