Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Συγκέντρωση για την Παιδεία στο Αγρίνιο

Με μικρή συμμετοχή και με βασικό αίτημα να «κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση με βασικό αίτημα να «κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου, τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλαοακαρνανίας, την Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών που απηύθυναν κάλεσμα στους γονείς της πόλης. Η ανταπόκριση ωστόσο δεν ήταν μεγάλη καθώς η συμμετοχή χαρακτηρίζεται μικρή.

Η συγκέντρωση έγινε μια ημέρα μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, με τα δεδομένα που διαμόρφωσε ο κορωνοϊός,  με τους οργανωτές της να επισημαίνουν πως :

  • Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.
  • Τα περισσότερα σχολεία δεν ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.
  • Κανένα προληπτικό τέστ δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει.

«Φέτος ξεκινάμε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω της πανδημίας και  δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολλαπλά προβλήματα,  περισσότερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Παπαχρήστος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

«Το Υπουργείο Παιδείας όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε στις κινήσεις που θα έπρεπε ώστε να πάμε τους μαθητές μας και εμείς με ασφάλεια στα σχολεία μας. Έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές και δεν έχουμε προσωπικό καθαρισμού ώστε να εφαρμόσουμε οδηγίες του ΕΟΔΥ . Από σήμερα ήδη βλέπουμε να υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία. Τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ανασφάλεια και επιφυλακτικότητα“, σημείωσε εξάλλου ο κ. Παπαχρήστος.

Πηγή: Agrinionews.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...