Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Στη Λυγιά Λευκάδας τοποθετήθηκε μηχανισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Στη Λυγιά τοποθετήθηκε ο πρώτος μηχανισμός στη Λευκάδα που διευκολύνει την είσοδο στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα. Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα seatrac που έχει ήδη τοποθετηθεί σε αρκετές παραλίες της Αττικής και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια να εξαλειφθούν οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Το SEATRAC κατασκευάστηκε για να λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του, μεταφέρεται από την παραλία μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Μόλις τελειώσει το μπάνιο του επιβιβάζεται στην καρέκλα και πάλι πατώντας ένα κουμπί επιστρέφει στη στεριά.

Είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, ενώ δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση, καθώς μπορεί να τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο.

Η τοποθέτηση έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθόσον ο αντιπεριφερειάρχης έκανε μάλλον επιλεκτική πληροφόρηση, στην οποία δεν συμπεριληφθήκαμε.
Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του κ. Χαλικιά και οι πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4d80PR5QjxU?feature=oembed&w=1140&h=641]

The post Στη Λυγιά Λευκάδας τοποθετήθηκε μηχανισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.