Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Στη Βουλή το πρωτοφανές περιστατικό με τα σκουλήκια σε κοτόσουπα στο στρατόπεδο Μεσολογγίου

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

σττρατοπεδο μεσολογγι

Όπως καταγγέλθηκε από φαντάρους και δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» (Φύλλο 8 Δεκέμβρη 2017)) στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στο μεσημεριανό συσσίτιο η κοτόσουπα που δόθηκε στους φαντάρους είχε μέσα σκουλήκια!

Οι φαντάροι αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν άμεσα για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και έφυγαν όλοι από το εστιατόριο. Την ίδια ώρα το ΚΨΜ ήταν κλειστό με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μείνουν νηστικοί. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο στρατόπεδο μόλις πριν 2 μέρες φαντάροι στην αναφορά διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του φαγητού χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο όπως φάνηκε από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό…

Ερώτηση για το απαράδεκτο περιστατικό κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Σύμφωνα με καταγγελίες φαντάρων, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου, που λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, την 06/12/2017 χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο που περιλάμβανε κοτόσουπα, στην οποία υπήρχαν σκουλήκια!

Άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί της μονάδας.

Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του.

Ωστόσο, η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας για την κακή ποιότητα των συσσιτίων.

Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ είχε από τις 04/09/2017 καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, ρωτούσε και τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα σίτισης. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Ερώτηση ούτε καν απαντήθηκε, δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα διαβίωσης των φαντάρων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

– Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό τη βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;».

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.