Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΣτΕ: Η πρώτη προσφυγή κατά της επιλογής των σημαιοφόρων μαθητών με κλήρωση

Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή κατά του Διατάγματος Γαβρόγλου σύμφωνα με την οποία η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην παραβίαση  των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας. Μάλιστα, πέρα από τη νομική επιχειρηματολογία, οι γονείς προκειμένου  να καταδείξουν τη σημασία που  αποδίδεται στη σημαία  και το σεβασμό προς αυτή σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο,  κάνουν ειδική μνεία στην ηρωική πράξη των  Μανώλη  Γλέζου και Λάκη  Σάντα όταν στις 30 Μαΐου του 1941, κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης  τη γερμανική σημαία.

Σύμφωνα με τους γονείς όλων αιφνίδια και αναιτιολόγητα  το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει   την Ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος  τύχει  κατά την κλήρωση, ακόμη  αν ο κάποιος άλλος  είναι  ατίθασος ή  έχων την πλέον κακή διαγωγή.        

Το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας  και ειδικά όταν  η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό» αναφέρουν στην προσφυγή τους και συνεχίζουν τονίζοντας πως στο εκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο (νόμος 1566/1985) καθορίζονται οι αρχές που διέπουν την εκπαίδευση των ελληνόπουλων, μεταξύ των οποίων ρητά αναφέρεται και η πίστη προς την πατρίδα, στοιχείο της οποίας και μάλιστα άκρως βασικό, είναι και η Ελληνική σημαία.

Για να τιμηθεί η Ελληνική σημαία είχε καθοριστεί ότι κατά τις παρελάσεις θα φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου» και αυτό όχι βέβαια για να τιμηθεί ο μαθητής, αλλά για να τιμηθεί η ελληνική σημαία. Για το λόγο αυτό άλλωστε, το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την προστασία της Παιδείας, κάνει λόγο για   την ανάπτυξη  της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών.

Συνεπώς, καταλήγουν η σχετική διάταξη του επίμαχου Διατάγματος είναι άκυρη κατά το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι την Ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις μπορεί να τη φέρει ακόμα και ο χειρότερος από πλευράς βαθμολογίας και διαγωγής μαθητής.

Πηγή: Newsbomb.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.