Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Στα μητρώα ασκούμενων δικηγόρων οι απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 Το Συμβούλιο της Επικρατείας  ακύρωσε τις αποφάσεις της επιτροπής αξιολόγησης

Ανοίγει ο δρόμος για την εγγραφή των αποφοίτων της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στα μητρώα ασκουμένων δικηγόρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας  καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας  ακύρωσε τις αποφάσεις της επιτροπής αξιολόγησης.

Η αυξημένη 7μελής σύνθεσης του Γ΄  Τμήματος του  Ανώτατου Δικαστηρίου, με σειρά αποφάσεων της (3099-3114/2017), έκρινε ότι  η  επιτροπή αξιολόγησης δεν αρκέστηκε να εξετάσει εάν   οι τετραετούς φοίτησης τίτλοι σπουδών είναι προσαρμοσμένοι με «την κατεύθυνση Ελληνικό Δίκαιο», αλλά  προέβη σε ολική επανεξέταση, κάτι που είχε ήδη γίνει από τον ΔΟΑΤΑΠ. Επιπλέον, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν στήριξε την κρίση της  περί μη αντιστοιχίας  των επαγγελματικών προσόντων στο κατά την κοινή πείρα κριτήριο της διαφορετικότητας  των εθνικών εννόμων τάξεων,  εξετάζοντας από την άποψη αυτή τον τίτλο σπουδών στην «κατεύθυνση Ελληνικό Δίκαιο».

Το Στε ανέπεμψε τις σχετικές υποθέσεις για νέα κρίση στην ίδια επιτροπή.

Πηγή: News.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.