Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Στάση εργασίας αύριο Δευτέρα ενάντια στις απολύσεις 17 εργατοτεχνιτών στην ΕΦΑ Πρέβεζας

nikopoli

Στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για αύριο, Δευτέρα 3 Δεκέμβρη, από τις 7.30π.μ. έως 10.30 π.μ., ενάντια στις απολύσεις 17 εργατοτεχνιτών στην ΕΦΑ Πρέβεζας και τον εμπαιγμό της δοκιμαστικής ανανέωσης των συμβάσεων των υπόλοιπων εργατοτεχνιτών που απασχολούνται στα δύο έργα που εκτελεί η ΕΦΑ Πρέβεζας για 1 μήνα (!) -παρόλο που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και προϋπολογισμό του έργου υπήρχε η πρόβλεψη για την ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι το Μάιο του 2019-, καλεί το «Σωματείο εργαζομένων στην αρχαιολογία με έδρα την Άρτα». (Δες εδώ την ανακοίνωση).

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πρέβεζας που προβαίνει στην απόλυση 17 συμβασιούχων εργατοτεχνιτών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς αυτούς. Ο Σύλλογος «στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργατοτεχνιτών και απαιτεί: Καμία απόλυση στα έργα της Νικόπολης και της Κασσώπης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά στο υποστελεχωμένο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Με βάση το γνωστό και αναχρονιστικό επιχείρημα της καθυστέρησης των εργασιών πεδίου κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω των βροχοπτώσεων, η Εφορεία ανακοινώνει ότι θα προβεί σε απόλυση 15 εργατοτεχνιτών από τους συνολικά 33 που δουλεύουν στο θέατρο της Νικόπολης και 2 εργατοτεχνιτών από τους συνολικά 6 που δουλεύουν στο θέατρο της Κασσώπης.

Τους δύο προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί απαράδεκτες προφορικές επιπλήξεις του προσωπικού, γενικού και ισοπεδωτικού χαρακτήρα, και προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής του με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας. Στις αρχές Νοεμβρίου η Εφορεία είχε εκφράσει την πρόθεση για γενναία μείωση του εργατοτεχνικού προσωπικού (περίπου 50%) ή ακόμα και προσωρινή παύση όλων των εργασιών πεδίου με απόλυση του συνόλου των εργατοτεχνιτών που εργάζονται στο έργο της αποκατάστασης του θεάτρου της αρχαίας Νικόπολης. Η Εφορεία ωστόσο αρνήθηκε να ενημερώσει για τις τελικές αποφάσεις της εγκαίρως τους εργαζομένους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν ποιοι θα συνεχίζουν και ποιοι όχι. Αρνήθηκε να ενημερώσει εγκαίρως τους επιβλέποντες του έργου. Αρνήθηκε να απαντήσει εγγράφως σε υπόμνημα που απέστειλε το σωματείο των Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα στην Άρτα, προσπαθώντας προφανώς να στερήσει από τους εργαζόμενους τα περιθώρια να αντιδράσουν.

Ο εμπαιγμός και το ψυχολογικό βασανιστήριο επί ένα και πλέον μήνα, χωρίς να ανακοινώνει τις τελικές αποφάσεις και τα ονόματα όσων σκοπεύει να «πάψει από τα καθήκοντά τους» συνεχίζεται, καθώς όσοι παραμένουν θα κληθούν να υπογράψουν ανανέωση της σύμβασής τους για ένα μήνα! Σήμερα προστέθηκαν στις επικείμενες απολύσεις και δύο συνάδελφοι από την αρχαία Κασσώπη και ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο αριθμός των απολυμένων.

Η στάση της Εφορείας είναι επιεικώς απαράδεχτη. Αφήνει ξεκρέμαστους συναδέλφους που λόγω της ανεργίας άφησαν τα σπίτια τους και μετοίκησαν σε άλλη πόλη πιστεύοντας ότι τουλάχιστον θα έχουν ένα μεροκάματο και υγειονομική κάλυψη, έστω για κάποιους λίγους, συνεχόμενους μήνες.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργατοτεχνιτών και απαιτεί:

– Καμία απόλυση στα έργα της Νικόπολης και της Κασσώπης.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά στο υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.»

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.