Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ρεύμα: Ανατροπές στα τιμολόγια – Κρατάει … καθυστερήσεις το υπουργείο!

Δημοσιεύθηκε: 15.12.2017 | 10:20

Μπήκαμε στο Δεκέμβριο, κλείνει ο χρόνος και το ρεύμα καίει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που συνεχίζουν να πληρώνουν υπερβολικούς λογαριασμούς. Ειδικά σε ό, τι αφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς το υπουργείο ως τώρα… σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα των ρυθμιζόμενων χρεώσεων τα τιμολόγια παραμένουν ψηλά.

Πολλές εταιρείες για να προσελκύσουν πελάτες έχουν κάνει προσφορές. Η ΔΕΗ ωστόσο συνεχίζει να “καίει” τους καταναλωτές που αναγκάζονται να πληρώνουν το ρεύμα πανάκριβα λόγω των λεγόμενων ρυθμιζόμενων χρεώσεων οι οποίες παρά τις εξαγγελίες παραμένουν στα ύψη.

Το τμήμα των λογαριασμών που αφορούν στις χρεώσεις ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ παραμένει ως έχει.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα έχουν εγκαταλείψει τη θέρμανση με πετρέλαιο και επιλέγουν κλιματιστικά ή θερμαντικά σώματα. Έτσι και ενώ εδώ και δύο μήνες οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επιβάλλουν τη χρήση θερμαντικών συσκευών οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έχουν υψηλές χρεώσεις.

Έχοντας ήδη βγάλει τον μισό χειμώνα μέσα στο επόμενο διάστημα, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζεται να καταθέσει τροπολογία με τις νέες κλίμακες στις χρεώσεις των ΥΚΩ.

Αν και η ΡΑΕ έχει προτείνει τρεις κατηγορίες το υπουργείο φαίνεται ότι θέλει να υπάρξουν περισσότερες. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι η χρέωση να είναι κλιμακωτή και να μην πληρώνει κάθε νοικοκυριό ακριβά το ρεύμα εάν υπερβεί για μερικές κιλοβατώρες μια κλίμακα.

Με την αναβλητικότητα που διακρίνει το υπουργείο ως και το τέλος του χρόνου κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει με το ισχύον σύστημα τιμολόγησης, με βάση το οποίο εάν η κατανάλωση υπερβεί έστω και κατά μία κιλοβατώρα την κλίμακα κατανάλωσης τότε πληρώνει όλες τις κιλοβατώρες με την υψηλότερη χρέωση της επόμενης κατηγορίας.

Με το νέο σύστημα θα πληρώνει μόνο την υπερβάλλουσα κιλοβατώρα με την επόμενη τιμή.

Πηγή: Newsit.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.