Προσομοίωση αποστολής στον Άρη με τη συμμετοχή 250 επιστημόνων στην έρημο του Ομάν (vid)

Τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ενσωματωμένη σε drone από την έρημο του Ομάν στην αραβική χερσόνησο είναι εντυπωσιακά, καθώς εκατοντάδες επιστήμονες συμμετέχουν σε μία ερευνητική αποστολή προσομοίωσης της ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Οι περίπου 200 επιστήμονες από 25 κράτη του κόσμου, έστησαν τον εξοπλισμό της αποστολής, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και στο περιβάλλον του πλανήτη Άρη και πειραματίστηκαν σχετικά με τις συνθήκες που θα συναντήσει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στην αφιλόξενη επιφάνεια του Άρη.

Όπως σημειώνει ένας εκ των επικεφαλής του προγράμματος (στο οποίο συμμετέχει με πολυμελή ομάδα κι η αμερικανική NASA), ο πρώτος άνθρωπος που θα περπατήσει στον Άρη, έχει ήδη γεννηθεί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο κοντά βρισκόμαστε στη μέρα που η ανθρωπότητα θα εξερευνήσει λίγο παραπέρα το αχανές σύμπαν.

Ανάλογες αποστολές θα λάβουν χώρα και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και το Μαρόκο στην αφρικανική ήπειρο, η Χιλή και το Περού στην Αμερική αλλά και στην Κίνα, τη Ρωσία και την Ανταρκτική.

Πηγή: Gazzetta.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *