Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Πρέβεζα: Μπερδεμένοι ρόλοι – Το… γραφείο τύπου, η Δημοτική Ραδιοφωνία, το facebook και οι αποκλειστικές πληροφορίες

Πρέβεζα: Μπερδεμένοι ρόλοι - Το... γραφείο τύπου, η Δημοτική Ραδιοφωνία, το facebook και οι αποκλειστικές πληροφορίες

Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 04 Δεκεμβρίου 2018 | 22:14

Τζάμπα μάγκες με τον μισθό του Δήμου – Γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος τα όσα συμβαίνουν και πως λειτουργεί η Δημοτική Ραδιοφωνία στο διαδίκτυο; – Έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες;

Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες και αφορά στα της ενημέρωσης από τον Δήμο της Πρέβεζας, σίγουρα δεν έχει και δεν θα έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο Δήμο της χώρας.

Και σε αυτό έρχεται να «κουμπώσει» ο ρόλος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας η οποία εμφανώς ανταγωνίζεται τοπικές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.

Κάτι πολύ εύκολο μιας και επί της ουσίας, οι εμπλεκόμενοι σε όλο αυτό το «διχτάκι» που όμορφα έχει στηθεί «εργάζονται» ενάντια στα τοπικά ηλεκτρονικά και νόμιμα υφιστάμενα μέσα ενημέρωσης της Πρέβεζας.

Με την διαφορά ότι, βρέξει χιονίσει οι πρώτοι εμπλεκόμενοι θα δουν τις τσέπες τους γεμάτες κάθε μήνα, ενώ οι δεύτεροι θα τρέχουν για το μεροκάματο όποτε και αν αυτό βγει.

Γνωρίζει ο Δήμαρχος;

Και σίγουρα το «κατρακίλισμα» αυτό που έχουν περιέλθει κάποιοι εργαζόμενοι κατά τα φαινόμενα στον Δήμο Πρέβεζας, δεν το γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος.

Γιατί εάν το γνώριζε και λόγω χαρακτήρα, θα έβαζε αμέσως, θέλω να πιστεύω ένα τέλος σε όλο αυτό το παιχνιδάκι που παίζεται καθημερινά στα γραφεία και κάνει «γκελ» στη Δημοτική Ραδιοφωνία.

Και ας γίνω πιο συγκεκριμένος

Απ’ όσα είναι σε θέση ο καθένας να αντιληφθεί, εσωτερικές «πληροφορίες» του Δήμου οι περισσότερες προερχόμενες από ενέργειες που γίνονται ή που πρόκειται να γίνουν ή σε άλλες περιπτώσεις από έγγραφα που καταφθάνουν στα επι μέρους γραφεία, γίνονται είδηση και «διαρρέουν» μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας στην σελίδα της στο Facebook.

Κάτι το φυσικό εξάλλου, μιας και η Δημοτική Ραδιοφωνία είναι στην πηγή της «είδησης» που προέρχεται ή παράγεται από τον ίδιο τον Δήμο.

Μόνο που στην προκειμένη δεν είναι ο ρόλος της αυτός. Και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας αλλά και άλλων…

«Ειδήσεις» που θα έπρεπε να αποτελούν δελτία τύπου του Δήμου Πρέβεζας δημοσιεύονται στο Facebook από τους διαχειριστές της σελίδας της Δημοτικής Ραδιοφωνίας. Ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, μετά την δημοσίευση αυτή ακολουθεί, σε ελάχιστες τονίζω περιπτώσεις, δελτίο τύπου.

Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Και η Δημοτική Ραδιοφωνία, εκμεταλλευόμενη την «ανυπαρξία» του γραφείου τύπου του Δήμου Πρέβεζας (ίσως και ο μοναδικός Δήμος της Ηπείρου χωρίς γραφείο τύπου για σοβαρά θέματα, γιατί για πανηγύρια και εκδηλώσεις προωθούνται τα «νέα») πλασάρεται ως η πηγή της όποιας είδησης προέρχεται εσωτερικά.

Αποκλειστικές πληροφορίες

Μάλιστα η φράση «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες» έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως μεταξύ δημοσιογράφων και σίγουρα όχι θετικά, ενώ έχει καταντήσει πλέον αστεία.

Τι έχουμε δηλαδή;

Από την μια μεριά τη Δημοτική Ραδιοφωνία με μια τσάμπα σελίδα στο facebook. «Πηγές» στον Δήμο με μισθό. Και οι μισθοί να μπαίνουν κάθε μήνα. Καθόλου άγχος για εισροή διαφημίσεων αφού η χρηματοδότηση συνεχίζεται άσχετα με το εάν μπαίνει, που σίγουρα μπαίνει, μέσα.

Από την άλλη οι ηλεκτρονικές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Με κάποιες εκατοντάδες ευρώ για σέρβερ και τεχνικούς τον μήνα. Με το άγχος της είδησης. Με το ωράριο να είναι σε ισχύ επί 24ώρου. Με τον μηχανικό εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ. Με την καθημερινή μάχη για εισροή εσόδων και αναζήτηση διαφημιζόμενων. Με τους φόρους κάθε έτος. Με τις ασφαλιστικές εισφορές. Με το ΦΠΑ.

Και το πρώτο μέρος, που πρόσκειται στον Δήμο ανταγωνίζεται το δεύτερο.

Και όλ αυτά σε απουσία του γραφείου τύπου του Δήμου και σε παρουσία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας που «εργάζεται» ανταγωνιστικά, «όλη την μέρα», σύμφωνα με τις ώρες αναρτήσεων στο Facebook ακόμα και σε αργίες και σε ασθένειες… να προλάβει την είδηση για να της απονεμηθεί το μετάλλιο…

Κάποιοι φαίνεται έχουν πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο τους. Έναν ρόλο που όμως δεν τους ανατέθηκε ποτέ, γιατί απλά άλλη είναι η δουλειά τους…!!!

Το μεγαλύτερο κενό μάλιστα παρουσιάζεται όταν έπειτα από συνεδριάσεις Δ.Σ., δεν υπάρχει η στοιχειώδη ενημέρωση για τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις με την ματιά του Δήμου, όπως άλλωστε γίνεται σε όλους τους μεγάλους και μητρικούς δήμους της Ηπείρου.

Υπάρχει όμως η σελίδα της Δ.Ρ. στο facebook που προλαβαίνει τα πάντα…

Αλήθεια, ποιος ή ποιοι οι διαχειριστές της; Με τίνος πρωτοβουλία δημιουργήθηκε; Υπάρχει έλεγχος; Ποιος ο σκοπός της ύπαρξής της;

Και τα ουσιαστικά ερωτήματα που προκύπτουν.

Τελικά η σελίδα στο FB της Δημοτικής Ραδιοφωνίας ανταγωνίζεται τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μιας και πέρα από τα κείμενα δημοσιεύει και φωτογραφικό υλικό;

Και ποιος ο βασικός ρόλος της και των υπαλλήλων της που πληρώνονται από τον Δήμο Πρέβεζας για μια συγκεκριμένη δουλειά;

Μέσα σε αυτές τις αρμοδιότητες είναι και η αρθογραφία και το φωτορεπορτάζ που παρουσιάζεται στην επίσημη σελίδα της Δ.Ρ. στο facebook;

Ο Γεράσιμος Ντίτσος δηλώνει άγνοια…

Ερωτήματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Δημοτική Ραδιοφωνία, Γεράσιμος Ντίτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε άγνοια για τα παραπάνω διαβεβαιώνοντας πως θα προβεί σε ενέργειες το επόμενο διάστημα σχετικά με τα όσα του γνωστοποιήθηκαν.

Από την άλλη παραμένει θολό το τοπίο για τον εάν τελικά ο Δήμος Πρέβεζας διαθέτει ή όχι γραφείο τύπου και αν ναι που ξεκινούν και που καταλήγουν οι αρμοδιότητες του.

Απαντήσεις που πρέπει να δοθούν και φυσικά να λάβει γνώση για όλ αυτά ο κ. Δήμαρχος και οι επιτελείς του.

Πρέπει κάποια πράγματα επιτέλους να μπουν στην θέση τους και να ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι.

Η αρχή έγινε…

Η συνέχεια θα ακολουθήσει…!!!

Θα επανέλθουμε…!!!

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


—> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

   Επισκεφθείτε τον Επαγγελματικό – Τουριστικό Κατάλογο του PamePreveza.gr.


Πηγή: Pamepreveza.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.