Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΠΙΝ: Ενημέρωση, μελέτη και εξέταση του θέματος των ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά ζητεί η Περιφερειάρχης

kefaloniaΑπό το «μπλόκο» στο ξεφόρτωμα των ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Σάμης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

«Ενημέρωση προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία παρείχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρος Τραυλός για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, ιδιαίτερα στον Δήμο Σάμης, αναφορικά με τις ανεμογεννήτριες που μεταφέρθηκαν από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ με ειδικό πλοίο στον λιμένα Σάμης με σκοπό να τοποθετηθούν στο Αιολικό Πάρκο στη θέση “Ξερακιάς” της κοινότητας Διλινάτων του Δήμου Αργοστολίου.

Αναφέρθηκαν στην κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων με στόχο να μην γίνει η εκφόρτωση των ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα στην δυσπιστία των κατοίκων και την ανησυχία τους για τον ρόλο των ανεμογεννητριών στην πρόκληση πλημμυρών στις ευαίσθητες περιοχές.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε να δοθεί χρόνος στην επικοινωνία, συζήτηση και αλληλοενημέρωση με τις Αρχές και τους κατοίκους αναφορικά με τις ανάγκες της περιοχής για σοβαρή αντιπλημμυρική οχύρωση, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψην από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, όπως και για τις προτάσεις της εν λόγω Εταιρείας.

“Η παραγωγή “πράσινης ενέργειας” στην Κεφαλονιά αποτελεί μια πρωτοπορία και έχει ανταποδοτικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Η μελέτη, όμως, των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Κεφαλονιά, κυρίως, σε συγκεκριμένες περιοχές, σε σχέση με την αντιπλημμυρική προστασία και με τις προβλέψεις που επιβάλλεται να τηρηθούν από όλα τα επίπεδα, κεντρικό και τοπικό, τοσο στο μελετητικό, όσο και στο αδειοδοτικό και κατασκευαστικό πλαίσιο της τοποθετησης πρέπει να εξεταστούν.

Για το λόγο αυτό ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία, αλλά και εντάσσουμε το θέμα αυτό στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Οκτωβρίου” δήλωσε η Περιφερειάρχης.»

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.