Παραιτήθηκε με αιχμές η πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής UNICEF

Την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF ανακοίνωσε η Σοφία Τζιτζίκου. 

Όπως ανέφερε η κ. Τζιτζίκου στη σχετική ανακοίνωσή της, αρνείται να συμπράξει με τη διορισμένη από το δικαστήριο Διοικούσα Επιτροπή, ενώ τόνισε ότι ο τερματισμός λειτουργίας της επιτροπής οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζιτζίκου είχε τονίσει στην «Εφ.Συν.» στις 23/4, ότι το τελευταίο Δ.Σ. όχι μόνο προκάλεσε αλλά και στήριξε ενεργά την κάθαρση του οργανισμού. Η ίδια, όταν ανέλαβε το 2016, ζήτησε από την εταιρεία Deloitte να διενεργήσει έλεγχο για την τελευταία τριετία (2013-2015) με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Η ανακοίνωση παραίτησης έχει ως εξής: 

Υπό το βάρος των πρόσφατων δυσάρεστων εξελίξεων που έλαβαν χώρα στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, προκαλώντας την άρση του Συμφώνου Αναγνώρισής της   από   τη  UNICEF  στις   19   Απριλίου 2018, θα ήθελα να εκφράσω τη ρητή μου άρνηση στην οιαδήποτε σύμπραξη και συνύπαρξη με τη διορισμένη από το Δικαστήριο Διοικούσα Επιτροπή, κατόπιν προσφυγής της πλειοψηφίας των μελών της, μη αποδεχόμενη τον «διορισμό» μου.

Ο τερματισμός λειτουργίας της Επιτροπής με την παρούσα μορφή, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής μου, προσπάθησα με κάθε ανθρωπίνως δυνατόν τρόπο, να οδηγήσω την Εθνική Επιτροπή στη διαφάνεια και να συνδράμω στην εξυγίανσή της με μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δυστυχώς δε στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τη σημερινή δραματική κατάσταση.

Δεδομένου ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ανέλαβα τα καθήκοντα της προέδρου είναι αφενός η ανιδιοτελής προσφορά   για την προάσπιση και διασφάλιση των Αρχών της UNICEF και αφετέρου ο σεβασμός των Ηθικών Αξιών οι οποίες διέπουν τη μέχρι σήμερα πορεία μου, θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη την υποβολή   της παραίτησής   μου, ως διορισμένο μέλος της Διοικούσας   Επιτροπής,  παραμένοντας   πάντα   παρούσα   στον   αγώνα   για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Είμαι βέβαιη ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αυτή τη στιγμή έχει επιληφθεί της υπόθεσης, θα εργαστεί εντατικά ώστε να λάμψει η αλήθεια που οφείλουμε στην Ελληνική Κοινωνία, η οποία επί σειρά ετών έχει αγκαλιάσει την Οργάνωση και τους σκοπούς της.

Πηγή: Efsyn.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.