Παρέμβαση για το “δημοτικό πάρκο” στην Πάλαιρο

voskotopi-parko-triantakonstantis
Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής (Μαθηματικός)

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου επισκέφθηκα διάφορα τμήματα του πρώην Δήμου Παλαίρου – Κεκροπίας.

Είδα- συζήτησα -άκουσα -αποτύπωσα.

Τράβηξα τη παρακάτω φωτογραφία….

-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη η παραπάνω φωτογραφία σας θυμίζει κάτι;

Η φωτογραφία είναι ένα κομμάτι από το λεγόμενο δημοτικό πάρκο και βρίσκεται βορειοανατολικά του γηπέδου της Παλαίρου. Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε από τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Κεκροπίας. Έγινε περίφραξη, τοποθετήθηκαν φανοστάτες, τοποθετήθηκαν παγκάκια κλπ.
Αποτελεί πρωτοτυπία το γεγονός ότι δημιουργήθηκε πάρκο αναψυχής εκεί που δεν υπήρχαν οικισμοί. Ουδείς έμαθε ποτέ ,τι χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δαπανήθηκαν, από πού προήλθαν.

Ενθυμούμαστε τα λόγια της τότε Δημοτικής Αρχής. Εδώ έλεγαν θα φωταγωγηθεί, θα αποτελεί χώρο περιπάτου και αναψυχής των τουριστών.

Λόγια του αέρα λέγαμε τότε μερικοί. Εισπράτταμε ειρωνικά σχόλια από τους τότε διοικούντες. Δεν θέλετε την ανάπτυξη μας έλεγαν. Δεν έχετε όραμα ήταν η χαρακτηριστική ατάκα τους.
Αυτό το όραμα είχαν εκείνοι.
Στο κέντρο δε του παραλιακού τόξου του όρμου Παλαίρου- Πογωνιάς και δίπλα σε ξενοδοχεία δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις επεξεργασίες των λυμάτων του βιολογικού και δια αγωγού τα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα.

Τι να κάνουμε; Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης στη πολιτική ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Αυτό ήταν το όραμα σας κύριοι;

Και σήμερα τι γίνεται; Ο χώρος έχει μετατραπεί σε γρέκι, σε στρούγκα, σε χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών. Τον είδα για μία άλλη φορά και απογοητεύτηκα.

Απολύτως τίποτε δεν έγινε από το 2011 και μετά. Αμφιβάλλει κανείς; Εδώ είναι το βήμα του Διαλόγου. Μιλήστε.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Η φωτογραφία αποτυπώνει μια φοβερή πραγματικότητα. Αναδεικνύει την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής. Υπενθυμίζει σε όλους ότι τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν έχουν αντιληφθεί και αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Δεν έχουν αντιληφθεί το θαυμάσιο συνδυασμό βουνού, πεδιάδας, θάλασσας που μας χάρισε απλόχερα ο Δημιουργός. Ο Δήμος είναι μετέωρος . Δεν υπάρχει πυξίδα πλεύσης. Κάθε μήνα αναμορφώνεται ο προϋπολογισμός. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Ο Δημοτικός χώρος που βρίσκεται ανάμεσα από τη Πογωνιά και τη Πάλαιρο είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά τοπία της Αιτ/νιας. Είναι δυνατό να βρίσκεται σε αυτό το χάλι;

-Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίως από το πρώην Δήμο Παλαίρου- Κεκροπίας, ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
-Πρόεδρος και Συμβούλιο Παλαίρου ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Πρόεδρος και Συμβούλιο Πογωνιάς ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Aγαπητοί Συνδημότες
Με αφορμή αυτό το ζήτημα θέλω να αναδείξω πως μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την Δημοτική Περιουσία. Ο Δήμος διαθέτει πολύ μεγάλη Δημοτική περιουσία και εισπράττει ένα μικρό μα πάρα πολύ μικρό ποσό.
Κάντε μία απλή σκέψη. Πόσα εισπράττει ετησίως ο Δήμος από τη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα από τη Πογωνιά και τη Πάλαιρο; Εισπράττει ένα πολύ μικρό ποσό. Είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτό; H απάντηση χωρίς πολύ κόπο είναι ΟΧΙ. Τι πρέπει να γίνει;
Kaταθέτω για συζήτηση και προβληματισμό τη παρακάτω πρόταση.
1) Να γίνουν άμεσα σε όλες τις Πόλεις, Κωμοπόλεις και χωριά του Δήμου οι προβλεπόμενες λαϊκές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
2) Οι προτάσεις αυτές να κατατεθούν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ,ως οφείλει, να συζητήσει και να πάρει απόφαση συνολικά για την αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας.
3) Η Πρόταση αυτή της Οικονομικής Επιτροπής να έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Υστερόγραφο
1) Ένας συνδημότης από τον Άγιο Νικόλαο, ΔΕ Ανακτορίου ,στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στη Βόνιτσα είπε.
<< Στον Άγιο Νικόλαο κάποιοι έχουν καταπατήσει και καταπατούν δημοτικές εκτάσεις.>>
Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ξέρετε τι είπε;
<<Από αυτούς μόνο ένα είκοσι τοις εκατό με ψηφίζουν!!!!!!!!! >>
Τα σχόλια περιττεύουν.

2) Στη περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς κάποια συμβόλαια έχουν λήξει
την 31η- Δεκεμβρίου 2017. Καλώ τον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο να προστατεύσει τη Δημοτική Περιουσία. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

3) Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Παλαίρου και Πρόεδρε της Παλαίρου τη κατάσταση που βρίσκεται η πλατεία , στο χώρο, στη Πάλαιρο, που διαμένουν οι πρώην κάτοικοι από τα Σκλάβαινα την γνωρίζετε;

4) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου και Πρόεδρε της Πογωνιάς τη κατάσταση που βρίσκεται η παιδική χαρά στο Στενό την γνωρίζετε;

5) Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΕ Παλαίρου την κατάσταση των αγροτικών δρόμων την γνωρίζετε;

Πηγή: Agriniopress.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *