Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ο ιχθυολόγος Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος για το φαινόμενο με το κόκκινο χρώμα της θάλασσας στο Λιμάνι του Αστακού.

 

    Ο Θεσπρωτός ιχθυολόγος Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος με ανάρτησή του στο Facebook δίνει την δική του άποψη για το κόκκινο χρώμα της θάλασσας στο Λιμάνι του Αστακού που προξένησε το ενδιαφέρον των κατοίκων.
Συγκεκριμένα αναφέρει, “πριν λίγες ώρες σήμερα στο λιμάνι του ΑΣΤΑΚΟΥ  είχαμε αυτό εδώ το φαινόμενο με κόκκινα νερά απο φώτο πολίτη
Ασχημο δείγμα ρύπανσης νερών πιθανόν απο τη ρύπανση υδάτων απο τη βιομηχανία ιχθυοκαλλιεργειών στη περιοχή απο την ανεξέλεκτη χρήση φαρμάκων,αντιβιωτικών κτλ
(Μόνο να μην τα μαθαίνει ο κόσμος αυτά)
Το λιμενικό όπως ενημερώθηκα έχει πάρει δείγμα
Το πιο πιθανό ειναι να εχουμε το φαινόμενο της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΛΙΡΟΙΑΣ
Ενα φαινομενο μεγαλης συγκεντρωσεις άνθιση φυτοπλαγκτού (μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών) όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώμα
 

Η ρύπανση των παράκτιων και εσωτερικών νερών από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και η συστηματική αύξηση των θαλασσινών νερών είναι παράγοντες που συνεισφέρουν στην παρουσία ερυθρών παλιρροιών.
Σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστές περιπτώσεις ερυθρών παλιρροιών έχουν υπάρξει, με διάφορες εντάσεις και επιπτώσεις, στη Φλόριντα, την Μοντάνα, το Ρόουντ Άιλαντ των Η.Π.Α., τον κόλπο του Μεξικού, το Μπελίζ και πολλές άλλες περιοχές.
Στην Ελλάδα το πιο γνωστό παράδειγμα ερυθράς παλίρροιας είναι αυτό της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα του Θερμαϊκού κόλπου, με πρώτη εμφάνιση το 1988 και πιο πρόσφατη αυτή του Μαΐου του 2011.
Τα αίτια που προκάλεσαν την ερυθρά παλίρροια στον Θερμαϊκό κόλπο είναι κυρίως ανθρωπογενή. Αστικά λύματα και γεωργικά λιπάσματα που καταλήγουν, ακόμη και χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία, στη θάλασσα είναι οι κύριοι λόγοι που προκαλούν εύτροφο περιβάλλον, όπου οι μικροοργανισμοί βρίσκουν πλεόνασμα τροφής, και σε συνδυασμό με άλλες ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες (ζέστη, ηλιοφάνεια) και φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής (μικρό βάθος, μικρός ρυθμός ανανέωσης νερού), πληρούνται ικανές προϋποθέσεις για να υπάρξει φυτοπλαγκτική άνθιση.
 

Η μετέπειτα αποσύνθεση του φυτοπλαγκτού δημιούργησε υποξικές συνθήκες στα νερά του κόλπου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ιχθυοπανίδα της περιοχής καθώς και οι κοντινές καλλιέργειες μυδιών.
Αυτουργοί της υπόθεσης των ερυθρών παλιρροιών στον Θερμαϊκό κόλπο είναι μερικά είδη τριών γενών δινομαστιγωτών, του Noctiluca, του Prorocentrum κι του Dinophysis, με το τελευταίο μάλιστα να παράγει τοξίνες που στο παρελθόν έχουν δράσει επιβλαβώς σε βάρος ζωϊκών οργανισμών
Εικόνες απο το μέλλον σε μια θάλασσα έγινε βιομηχανική και πουλήθηκε σε πολυεθνικές.”

πηγή:

Πριν λίγες ώρες σήμερα στο λιμάνι του ΑΣΤΑΚΟΥ είχαμε αυτό εδώ το φαινόμενο με κόκκινα νερά απο φώτο πολίτη Ασχημο…

Δημοσιεύτηκε από Λοβερδος Στελακατος Χρηστος στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Πηγή: Xiromeronews.blogspot.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.