Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ο ενεργειακός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας

Την αντιπροσωπευτική θέση της Αιτωλοακαρνανίας στον ενεργειακό αποτυπώνει ο Γεωπληροφοριακός χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( δείτε εδώ τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.rae.gr/geo/?fbclid=IwAR203UkD7eFyqHq0GFqyOWf7MZgZq6xPAHQ4w9B-OLKEeQZWhVM02UE6U2A).  Η σήμανση αφορά θέσεις παραγωγής ενέργειας που είτε είναι σε φάση προέγκρισης είτε αδειοδοτήθηκαν είτε λειτουργούν. Συγκεκριμένα με κίτρινο αποτυπώνονται οι θέσεις που αφορούν μικρά υδροηλεκτρικά, με μωβ και πράσινο θέσεις για ανεμογεννήτριες και με μικρό πράσινο φωτοβολταϊκοί σταθμοί. Επίσης θέση στο χάρτη έχουν προσταυτευόμενες περιοχές.

Αν επιχειρήσει κανείς μια συγκριτική προσέγγιση σε σχέση με άλλες περιοχές, θα διαπιστώσει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται επί το πλείστον σε αρχικό στάδιο έγκρισης. Επίσης ο σχεδιασμός αξιοποιεί στο μέγιστο το πλούσιο ανάγλυφο του Νομού.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα πολλές συζητήσεις μπορούν να γίνουν. Θα είναι κερδοφόρος αυτός ο πλούσιος χάρτης για τους κατοίκους του Νομού; Θα μειώσει την ανεργία ή θα είναι μια περίπτωση όπως με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά και τις τεχνικές λίμνες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό όφελος για τον τόπο;

Η δεκαετία του 2020 θα είναι σίγουρα ο χάρτης που βλέπετε για το Νομό, εκτός και αν προκύψει κάτι άλλο. Σίγουρα η ανθρώπινη παρέμβαση φέρνει πολλά συγκρουσιακά ζητήματα, τα οποία ενίοτε επιχειρούν να συμβιβάσουν και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.  Το βέβαιο είναι ότι έστω και στα χαρτιά η οικονομία του Νομού θα αλλάξει, θα αφορά όμως τους κατοίκους της άμεσα και μακροπρόθεσμα;

Λ.Υ.

Πηγή: Agrinionews.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.