Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΟΙ απορίες της ημέρας…

ΟΙ απορίες της ημέρας…

Παρασκευή και 27 Νοέμβρη σήμερα και γεμάτοι απορίες είμαστε σε αναμονή της Κυριακής (29-11), δηλαδή μεθαύριο, που θα είναι η μεγάλη μέρα της ακόμα πιο μεγάλης Γενικής Συνέλευσης (με τηλεδιάσκεψη) των συνεταιριστών του ΤΑΟΛ!

Και λέω γεμάτοι απορίες, γιατί όσο κι αν προσπάθησα, αδυνατώ να καταλάβω πως θα γίνει αυτή η πολυπόθητη (για κάποιους) γενική συνέλευση, ώστε να γίνει κατορθωτή η πώληση (κατ΄ άλλους το ξεπούλημα) του φιλέτου της περιουσίας του πολύπαθου ιστορικού συνεταιρισμού, που είναι το παλιό οινοποιείο του στο Κάστρο!

Οι δυσκολίες όμως του συγκεκριμένου εγχειρήματος (της Γ.Σ.) φαντάζουν αξεπέραστες για πολλούς λόγους: Κατ΄ αρχή γιατί μιλάμε για χίλιους διακόσιους περίπου συνεταιριστές, οι οποίοι -σύμφωνα  με την άποψη τεχνικών του είδους- με τίποτε δεν χωράνε στις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης που υπάρχουν στην αγορά σήμερα, οι οποίες εκτιμούν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν μόλις καμιά πενηνταριά. Και οι υπόλοιποι χίλιοι εκατόν πενήντα θα αποκλειστούν, αναρωτιέται κάποιος; Και θα μπορεί αυτό να θεωρηθεί νόμιμη Γενική Συνέλευση;

΄Ομως ας κάνουμε τον συνήγορο των εμπνευστών της κι ας υποθέσουμε πως βρέθηκε η τεχνολογική  εφαρμογή μ΄ αυτή την εξωπραγματική χωρητικότητα.  Ποιο φυσιολογικών δυνατοτήτων φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο που θα μπορεί να διαχειριστεί, έστω και στοιχειωδώς, χίλιους διακόσιους συμμετέχοντες σε μια ζωντανή διαδικασία και συζήτηση, η οποία μάλιστα -αν κρίνουμε από τις (ζωντανές) συνελεύσεις των τελευταίων ετών- προβλέπεται να έχει διενέξεις και εντάσεις; Είναι φανερό πως εδώ όχι μόνο δεν αρκεί ένας κοινός θνητός, αλλά ακόμα κι ο σούπερμαν της …πληροφορικής, κατά πάσα πιθανότητα θα τα βρει μπαστούνια…

Για τις ανάγκες της συζήτησης, ας υποθέσουμε πως βρέθηκε κι ο σούπερμαν χωρίς να τα βρει μπαστούνια. Πόσος χρόνος κατ΄ελάχιστον θα χρειαστεί, μόνο για να μιλήσουν έστω και από δυο λεπτά μόνο, ο κάθε συνέταιρος; Θα χρειαστούν 1200Χ2=2.400 λεπτά ή αλλιώς 40 συνεχόμενες ώρες(!) μόνο γι αυτό το δίλεπτο εκάστου, χωρίς να λογαριάσουμε δευτερολογίες, χρόνους ψηφοφορίας και βέβαια τους αναμενόμενους καυγάδες.

Πέρα απ΄όλα αυτά, υπάρχει η γραπτή απάντηση της αρμόδιας  υπηρεσιακής διεύθυνσης του Υπουργείου, που στάλθηκε κατόπιν σχετικής ερώτησης ντόπιου συνεταιριστή, η οποία με σαφήνεια γνωματεύει πως τηλεδιάσκεψη ο Νόμος προβλέπει μόνο για το Διοικητικό Συμβούλιο κι εκεί μόνον εφόσον ικανοποιούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Μετά απ΄ αυτό και μόνο, κάθε λογικός και καλόπιστος άνθρωπος, απλά  θα θεωρούσε πως η προαναγγελθείσα Γενική Συνέλευση δεν πρόκειται να γίνει.

Αμ δε! Μαθαίνω πως επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα, επιπέδου υπουργού και βάλε, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω και να γίνει. Οπότε ας μείνουμε με τις απορίες μας ενεργές μέχρι την Κυριακή, γιατί εδώ υπάρχει και το γνωστό “Ελλάς το μεγαλείο σου” που τελικά δεν αποκλείει τίποτα!…

Ο Σχολιαστής

Πηγή: FortsaLefkada.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.