Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ξεκινά σήμερα η πρώτη λοταρία για τα 1.000 ευρώ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Σήμερα ξεκινά από το Υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα των κληρώσεων από το υπουργείο Οικονομικών, για τις πληρωμές που έγιναν τον Οκτώβριο με τραπεζικά μέσα πληρωμής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά την κλήρωση θα αναρτηθούν σε  εφαρμογή στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr) το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση ολοκληρώνεται με τους κωδικούς του TAXISNET. 

Στην πρώτη αυτή κλήρωση συμπεριλαμβάνονται οι συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον οι συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς  επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Μέχρι τελευταία στιγμή χθες στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούσαν να ελέγξουν αν τα στοιχεία που διαθέτουν από τις τράπεζες είναι επαρκή και ακριβή για να γίνει χωρίς προβλήματα η κλήρωση.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου».

 Πώς υπολογίζονται οι λαχνοί

Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του και ειδικότερα: 

Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ
  • Από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ

Έτσι, για παράδειγμα, για πληρωμές 2.000 ευρώ αντιστοιχούν συνολικά 717 λαχνοί, που υπολογίζονται ως εξής:

  • 100 λαχνοί για τα πρώτα 100 ευρώ δαπάνης
  • 200 λαχνοί για τα επόμενα 400 ευρώ δαπάνης (ως τα 500 ευρώ)
  • 167 λαχνοί για τα επόμενα 500 ευρώ δαπάνης (ως τα 1.000 ευρώ)
  • 250 λαχνοί για τα επόμενα 1.000 ευρώ δαπάνης (ως τα 2.000 ευρώ)

Πηγή: Topontiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.