Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


«Να καταργηθούν τα άδικα διόδια στο Άκτιο»

"Να καταργηθούν τα άδικα διόδια στο Άκτιο"

Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 06 Δεκεμβρίου 2018 | 14:09

Να ζητηθεί στήριξη από δήμο Λευκάδας, Ανακτορίου και τους φορείς της περιοχής

Στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να προσφύγει ο δήμος Πρέβεζας και μάλιστα σε συνεργασία με τους δήμους Λευκάδας, Ανακτορίου τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Επιμελητήρια και τις ενώσεις των Ξενοδόχων της περιοχής μας για τα άδικα διόδια στο Άκτιο, τονίζει σε δημοσιευμά της η καθημερινή τοπική εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας».

Την προσφυγή στη δικαιοσύνη μπορούν να συντονίσουν και να ετοιμάσουν οι Δικηγορικοί σύλλογοι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει αρκετοί δήμοι και Περιφέρειες για την άδικη επιβολή υπέρογκων διοδίων σε δρόμους που δεν υπάρχουν στην ουσία και εξυπηρετούν εσωτερικά δίκτυα. 

Τα διόδια στο Άκτιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, είναι ίσως τα πιο κοντινά και άδικα διόδια από το κέντρο πόλης. Ούτε δύο χιλιόμετρα δεν είναι από το κέντρο της Πρέβεζας και μάλιστα στη διαδρομή για το αεροδρόμιο.

«Το μεγάλο αντίτιμο των 3+3 ευρώ κάνουν αδύνατη, για κάποιους ανθρώπους αλλά και πολλούς επαγγελματίες που ζούνε στην περιοχή, την επίσκεψη στην πόλη μας. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Πρέβεζα αποτελούσε την ενδοχώρα για περιοχές όπως το Άκτιο, η Βόνιτσα, η Λευκάδα και τα άλλα μέρη του Ξηρομέρου και της Λευκάδας και το αντίτιμο ήταν πάρα πολύ χαμηλό. Σήμερα έχει φτάσει στο ¼ του μεροκάματου (3+3=6€), για να μην αναφέρουμε τους άνεργους και τις ιδιαιτερότητες των εποχικά εργαζόμενων της περιοχής μας» σημειώνει η εφημερίδα.

Με αφορμή τις ανύπαρκτες προσβάσεις τόσο με την Εγνατία όσο και με την Ιόνια αλλά και ένα δρόμο (Άκτιο-Αμφιλοχία) που έχει γίνει γεφύρι της Άρτας και κατασκευάζεται πάνω από δώδεκα χρόνια (και με διόδια), είναι σαν να τιμωρούν από πάνω τους κατοίκους της περιοχή μας για τις αστοχίες των κυβερνήσεων. Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι ποτέ δεν έγινε μια οργανωμένη κίνηση φορέων για την κατάργηση των διοδίων.

Στο μέλλον που θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων και θα φέρει δίκαιες χρεώσεις για τους χρήστες των αυτοκινητόδρομων δεν χρειάζονται τα διόδια στο Άκτιο γιατί είναι, στην ουσία και όχι στον τύπο, η ζεύξη μέσα στον ιστό της πόλης. Σκεφθείτε στην Ολλανδία που έχουν εκατοντάδες σήραγγες να είχαν διόδια σε κάθε υποθαλάσσια σήραγγα μέσα στο Άμστερνταμ. Με αυτή τη λογική γιατί δεν βάζουν διόδια μέσα στην Αθήνα στους δρόμους, στην Αχαρνών, στην Πειραιώς κλπ, τόσα δις έχουν διαθέσει για να τις φτιάξουν, υπογραμμίζει στο δημοσίευμά της η εφ. «Βήμα της Πρέβεζας».

Επομένως είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να δοθεί ένας δικαστικός αγώνας από το δήμο Πρέβεζας για να βρεθεί μία λύση μέσω της κατάργησης των διοδίων και να πάρει μια ανάσα η βαλτωμένη αγορά της Πρέβεζας.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί πρέπει να μας τιμωρούν με το χαράτσι των διοδίων του Ακτίου, όταν τα διόδια αυτά, έχουν να κάνουν με τη χρήση ενός εσωτερικού οδικού δικτύου που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής κατά 90% με τον παλιό δρόμος Άκτιο – Αμφιλοχία να είναι αδιάβατος και την Αμβρακία να έχει γίνει ένα σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”

Πηγή: καθημερινή τοπική εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας»


—> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

   Επισκεφθείτε τον Επαγγελματικό – Τουριστικό Κατάλογο του PamePreveza.gr.


Πηγή: Pamepreveza.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.