Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Μυστήριο το πως βρέθηκε στο Στάλινγκραντ…

Clipboard

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι βρέθηκε στο Στάλινγκραντ και προέρχεται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως αναφέρεται στο site δημοπρασιών eBay.

Είναι ένα από τα πολλά κομμάτια που βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε πυροβολεία και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις του γερμανικού στρατού και προσφέρονται για τους συλλέκτες στρατιωτικών ειδών σε δημοπρασίες.

12

Προέρχεται από κιβώτιο με εργαλεία και οπλίσματα ελληνικής πυροβολαρχίας (η μικρότερη βασική μονάδα του πυροβολικού, αντίστοιχη του λόχου του πεζικού).

Το σίγουρο είναι ότι στη μάχη του Στάλινγκραντ που άρχισε στις 17 Ιούλη 1942, όταν εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση των ναζιστικών στρατευμάτων, με στόχο την κατάληψη της πόλης, και τελείωσε στις 2 Φλεβάρη 1943, με την παράδοση των κυκλωμένων γερμανικών στρατευμάτων, δεν συμμετείχε ο Ελληνικός στρατός. Ακόμη και αν δεχθεί κάποιος ότι υπήρξαν κάποιοι Έλληνες εθελοντές, δεν θα μπορούσαν ποτέ να είχαν μαζί τους πυροβόλα και παρελκόμενά τους.

Μία εκδοχή είναι να βρέθηκε στο Στάλινγκραντ ως λάφυρο του γερμανικού στρατού μετά την κατάληψη της Ελλάδας. Η δεύτερη και πιθανότερη ίσως εκδοχή είναι σε κάποια μάχη στην Κριμαία το 1919, οι Ελληνικές δυνάμεις να εγκατέλειψαν μέρος των πυροβόλων και των λοιπών υλικών τους -όπως είχε πράγματι συμβεί- και ο Κόκκινος Στρατός που τα κατέλαβε να τα μετέφερε στα μετόπισθεν στο Στάλινγκραντ.

Και οι δύο εκδοχές όμως παραμένουν απλές εικασίες…

(Πηγή: ebay)

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.