Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Μια «ανάσα» από το ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στο 3,82% διαμορφώθηκε το επιτόκιο, ενώ υποχώρησε και η απόδοση του 5ετούς

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να υποχωρήσει στο 3,82%, λίγο πάνω από το ιστορικό χαμηλό του 3,81%, από 3,86% που διαπραγματευόταν χθες.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,22%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 59 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 49 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 15ετές ομόλογο με 23 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς παρέμεινε στο 3,86% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,10%, να διαμορφωθεί στο 3,76% από 3,77% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματευτεί νωρίς το απόγευμα στα 1,1264 δολ. από το επίπεδο των 1,1295 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου ανακόπηκε από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν δυσμενέστερα των εκτιμήσεων. Επίσης, την άνοδο του δολαρίου περιορίζει η αναφορά μέλους της Fed (L. Brainard) ότι η σταδιακή μείωση του ύψους του ισολογισμού της Fed θα πρέπει να σταματήσει περί τα τέλη του έτους. Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται σήμερα στη συνάντηση που θα έχουν ο Πρόεδρος της Κίνας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,107%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,192%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,231%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,307% και τέλος, στον μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,366%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1260 δολάρια.

Πηγή: News.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.