Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Τα σύνορά μας είναι και σύνορα της ΕΕ

Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας.

Στον απόηχο του επεισοδίου στα Ίμια, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται διεξοδικά για τις επιχειρήσεις που γίνονται από το Σώμα και την ετοιμότητά του.

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα στελέχη του λιμενικού σώματος αναφερόμενος στο επεισόδιο στα Ιμια.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Τα δικά μας θαλάσσια σύνορα είναι όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες. Οι προκλήσεις έναντι κράτους μέλους της ΕΕ στρέφεται ενάντια όλης της ΕΕ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν περιστατικά που παραβιάζουν το διεθνές; δίκαιο.

Το πρόσφατο περιστατικό ήταν αποτέλεσμα μιας   απολύτως ανεύθυνης στάσης από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής. Μιας στάσης που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το μήνυμά και τώρα και αύριο και πάντα είναι σαφές οι άνδρες του λιμενικού είναι στο Αιγαίο για να σώζουν ζωές.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να δεχθεί, ούτε να ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών τα δικαιωμάτων. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Είμαστε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ με διεθνείς συμμαχίες».

Επίσης τόνισε ότι: «Η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στη γεωπολιτική περιοχή κάποιους τους πειράζει. Με νηφαλιότητα ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Το λιμενικό θα συνεχίσει να επιτελεί το ρόλο του, να σώζει ζωές και να διαφυλάττει τα σύνορα της χώρας που αποτελούν και σύνορα της ΕΕ. Επιδεικνύοντας θάρρος και επαγγελματική ευθύνη. Διότι στις κρίσιμες στιγμές η επίδειξη ψυχραιμίας δεν συνιστά μόνο πράξη ευθύνης αλλά και γενναιότητας. Θέλω να σας συγχαρώ για την επίδειξη ψυχραιμίας.

Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα. Αντίθετα, η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν είναι μόνο ανευθυνότητα αλλά και στάση δειλίας.  Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν προς έναν για την ψυχραιμία σας και να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτεία βρίσκεται και θα σταθεί δίπλα σας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο του Λιμενικού σώματος, όπως έγινε και το τελευταίο διάστημα».

Παραλουθείστε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ενώπιον στελεχών του Λιμενικού

Πηγή: Madata.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *