Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Μέτρα για την ανάγκη περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού στα σφαγεία λόγω του Πάσχα

xasapis

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πρέβεζας με ανακοίνωσή του ενημερώνει:

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά σε κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/τ.Α’/11- 03-2020) και λαμβάνοντας υπόψη ότι στα σφαγεία εργάζονται και προσέρχονται πολλά άτομα (προσωπικό, κτηνοτρόφοι, έμποροι, κρεοπώλες) και μάλιστα λόγω των εορτών του Πάσχα, στα πλαίσια της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης πρέπει να εφαρμόζονται τα κάτωθι:

– Λειτουργία των κυλικείων μόνο για την απευθείας διάθεση καφέ – αναψυκτικών, κλπ.και απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην συγκεντρώνεται κόσμος.

– Παρουσία εντός της σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης μόνο του προσωπικού και του Επίσημου Κτηνιάτρου και απαγόρευση εισόδου μη εργαζομένων (κτηνοτρόφων κλπ.).

– Όλες οι απαιτήσεις Υγιεινής και Ασφάλειας, τόσο της εγκατάστασης όσο και του προσωπικού, θα πρέπει να ικανοποιούνται στο μέγιστο βαθμό, αυτές τις ημέρες, σε συνδυασμό πάντα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Οι ημέρες λειτουργίας των σφαγείων να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

– Οι υπεύθυνοι σφαγείων επωμίζονται την υποχρέωση τήρησης των ανωτέρω.

Ειδικότερα:

Οι κτηνοτρόφοι και έμποροι, που είθισται να προσέρχονται μαζικά στα σφαγεία κατά τις εορτές του Πάσχα, να συμμορφώνονται προς όλα τα ανωτέρω, όπως θα τους υποδεικνύει ο υπεύθυνος σφαγείου.

(Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας)

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.