Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων για πόσιμο νερό

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει το Μέρα25 Ιωαννίνων για την έντονη θολότητα του πόσιμου νερού σε χωριά της περιοχής Άνω Καλαμά.

«Η διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ποιότητα της ζωής μας και μακροπρόσθεσμα με την ίδια την ζωή μας. Εμφατικά επισημαίνουμε πως το νερό αποτελεί κρίσιμο δημόσιο αγαθό και για τον λόγο αυτό είναι διαρκής και ανυποχώρητη η απαίτησή μας για τη συστηματική διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων σε φρέσκο και καθαρό πόσιμο νερό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ήπειρο επί σειρά ετών, έως και σήμερα, απέτυχαν σε ό,τι αφορά στη δημιουργία και εγκατάσταση συστήματος ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής μας, τέτοιου που να συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαρκή προστασία και αναβάθμιση του σημαντικού υδάτινου οικοσυστήματος που αφορά στον ποταμό Καλαμά (Θύαμις) -τον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της Ηπείρου» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε ανάλυση της χημικής σύστασης του θολού νερού, στο οποίο αναφερόμαστε, καθώς και στην εξαγωγή επίσημου πορίσματος, μετά από έρευνα, σχετικά με τα αίτια του φαινομένου. Απαιτούμε να φθάνει καθημερινά ασφαλές και καθαρό νερό στις βρύσες των σπιτιών μας

Πηγή: Epirusnews.eu


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.