Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


«Λύση τώρα» για το κτηματολόγιο απαίτησαν σε λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι Τσουκαλάδων

7_laiki_synelefsi_Tsoukalades

«Λύση τώρα» για το Κτηματολόγιο και να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός από τη μεριά της πολιτείας, απαίτησαν σε μαζική λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου το βράδυ του Σαββάτου 17 Νοέμβρη, οι κάτοικοι των Τσουκαλάδων.

3_laiki_synelefsi_Tsoukalades

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Απόστολος Βεργίνης, που ήταν και ο «οικοδεσπότης», ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο βουλευτής, κ. Θανάσηςς Καββαδάς, ο Δήμαρχος, κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο πρώην βουλευτής κ. Ξενοφών Βεργίνης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Σέρβος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δίαυλος», κ. Κωνσταντίνος Γρηγόρης, ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Καλός κ.ά.

4_laiki_synelefsi_Tsoukalades

Υπενθυμίζεται ότι για ένα μεγάλο μέρος των κτηματολογικών ενοτήτων του χωριού, στις οποίες είχαν ήδη διαπιστωθεί με πρότερες διαδικασίες σφάλματα που υπερέβαιναν το 30% των κτηματογραφημένων ακινήτων, πρόκειται να γίνει επαναπροσδιορισμός της θέσης και των ορίων των κτηματογραφημένων γεωτεμαχίων. Η δαπάνη για τη διόρθωση των λαθών δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά θα καλύπτονταν από την εταιρεία «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Ανώνυμη Εταιρεία» («ΕΚΧΑ Α.Ε.»), εν προκειμένω σήμερα από το Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στο οποίο μεταβιβάστηκαν με το Ν. 4512/2018 οι αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της «ΕΚΧΑ Α.Ε.».

5_laiki_synelefsi_Tsoukalades

Το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο συμπεριλάμβανε, σε μικρότερο βαθμό και πάντα όπου είχαν διαπιστωθεί ότι τα σφάλματα υπερέβαιναν το 30%, και κτηματολογικές ενότητες του Αλεξάνδρου, της Απόλπαινας, της Κατούνας, των Καρυωτών, της Λευκάδας, των Σφακιωτών και της Καρυάς, είχε δημοσιευτεί τον Μάιο του 2015 και παρότι έχουν περάσει έκτοτε τριάμισι χρόνια η υπόθεση «καρκινοβατεί». Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπογράφτηκε μεν το τέλος του περασμένου Ιουλίου αλλά το γραφείο δεν έχει ακόμη ανοίξει.

6_laiki_synelefsi_Tsoukalades

Να συμπληρώσουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας κ. Θαν. Καββαδά με την Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου, κ. Χριστίνα Κλωνάρη, αυτή επικαλέστηκε για τις καθυστερήσεις «δυσκολίες τεχνικής φύσης», ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα λειτουργήσει το γραφείο του αναδόχου και θα τρέξει κανονικά η διαδικασία.

2_laiki_synelefsi_Tsoukalades

1_laiki_synelefsi_Tsoukalades

9_laiki_synelefsi_Tsoukalades

10_laiki_synelefsi_Tsoukalades

8_laiki_synelefsi_Tsoukalades

Πηγή: Kolivas.de


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.