Λουτσέσκου: “Ήμασταν ηλίθιοι, η ΑΕΚ πιο έξυπνη”

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην έλλειψη αυτοπεποίθησης του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα και στην κακή διαχείριση του παιχνιδιού που έφερε την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες συμπεριφορές των Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ, που έφεραν τις αποβολές τους.

Στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

“Χάσαμε για δύο λόγους. Ήμασταν ηλίθιοι και η ΑΕΚ πιο έξυπνη. Μακριά από τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μας λείπει η αυτοπεποίθηση. Στο αεροπλάνο ένας παίκτης της ομάδας  μας, μου είπε ότι έχει βαρεθεί να χάνει στην Αθήνα. Αυτό συμβαίνει για καιρό. Μόνο με τον Ολυμπιακό ελέγξαμε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με λάθος προσέγγιση. Δεν είχαμε τη σωστή επιθετικότητα για να αντιμετωπίσουμε σωστά τις καταστάσεις. Και η στιγμή της κόκκινης της ΑΕΚ μας προκάλεσε εκνευρισμό. Και με τεράστιο άγχος, όχι για τον αντίπαλο γιατί δεν μιλάμε για παιδιά, αλλά άγχος για να κερδίσουμε, αρχίσαμε να παίζουμε με πολλές μεγάλες μπάλες όπου ο αντίπαλος ήταν πίσω και έλεγξε αυτές τις καταστάσεις. Και ήταν ξεκούραστοι για να ξεκινήσουν και οτιδήποτε άλλο. Με αυτοπεποίθηση και σωστή ερμηνεία θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέξει και να κουραστεί, όπως στην έδρας μας.. Το παιχνίδι είχε ακόμη 70 λεπτά και δεν έπρεπε να νομίζουμε ότι θα κερδίσουμε την ίδια στιγμή.

Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αφού είχαμε την κατοχή, ήμασταν και λίγο άτυχοι αφού η μπάλα πήγε στον Λάζαρο από κόντρα και έδωσε την ασίστ. Μετά, αφού δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, κάναμε το δεύτερο λάθος το οποίο ήταν η δεύτερη κίτρινη του Σαμπράνο. Από εκείνο το σημείο το ματς, φυσιολογικά, ήταν στα χέρια της ΑΕΚ: 10 εναντίον 10, υπέρ τους το σκορ, μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ηταν και λάθος μου το γεγονός ότι δεν έβγαλα τον Σαμπράνο, ήθελα να το κάνω αυτό, είχα πει στον συνεργάτη μου να μιλήσει με τον Κρέσπο αλλά περίμενα να γίνει στο ημίχρονο αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλές διακοπές, δεν ήταν ουσιαστικά ένα ποδοσφαιρικό ματς αλλά η ΑΕΚ έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Περίμενα ότι αυτό θα έκανε. Είχαμε κι εμείς κάποιες ευκαιρίες, μία με τον Βιεϊρίνια, μία με τον Ελ Καντούρι, μία με Μπίσεσβαρ-Πρίγιοβιτς. Η ΑΕΚ νίκησε επειδή ήταν πιο έξυπνη από εμάς, αξιολόγησαν τέλεια την κάθε κατάσταση στο ματς και ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν τα πάντα. Καμία ομάδα δεν έδειξε κάτι διαφορετικό σαν ποδοσφαιρικό στυλ, ήταν ένα άσχημο ματς, το οποίο πήρε η πιο έξυπνη ομάδα”.

Για τις αποβολές των παικτών του ανέφερε:

“Δεν είναι θέμα πειθαρχίας. Είναι πολύ σοβαροί όλοι και στην προπόνηση και στον τρόπο προετοιμασίας κάθε αγώνα. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση και η γνώμη μου πάνω σε αυτό, δεν ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε μακριά από την έδρα μας. Το πόσο πρέπει να έχουμε υπομονή και πως πρέπει να ελέγξουμε τις καταστάσεις. Υπάρχει μία τρέλα της στιγμής, δεν υπάρχει υπομονή κι αν δεν σκοράρουμε στην στιγμή, χάνουμε το καθαρό μυαλό μας. Ο Μπίσεσβαρ μιλούσε σε έναν παίκτης της ΑΕΚ και μετά ήρθε ένας άλλος και τον έσπρωξε. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τόσο σοβαρό.

Όσο για τον Ζαμπράνο, είναι ένας παίκτης με πάθος, που θέλει να κερδίζει. Ήταν δικό του λάθος, αλλά πρώτα δικό μου λάθος που δεν τον έβγαλα νωρίς. Ήθελα να το κάνω αυτό, είχα στείλει τον συνεργάτη μου να μιλήσει με τον Κρέσπο, αλλά περίμενα να το κάνω στο ημίχρονο. Περίμενα να περάσει λίγος χρόνο μήπως αλλάξουμε το ματς και δεν ήθελα να χαραμίσουμε χαραμίσουμε γρήγορα μία αλλαγή”.

Για το αν φταίνε και τα χαρακτηριστικά των παικτών του ΠΑΟΚ και ειδικά εκτός έδρας:

“Εχουμε αυτό το πρόβλημα. Είναι προφανές ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα, είναι μεγάλη η διαφορά σε όλα όταν παίζουμε εντός και εκτός έδρας. Στην αυτοπεποίθηση, στην πίστη, σε όλα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μπορούμε να το κάνουμε αλλά εκτός έδρας μποκάρουμε. Το ποδόσφαιρο είναι πώς θα αντιδράσεις, η επιθετικότητα που θα έχεις, το πώς θα διαχειρίζεσαι κάθε κατάσταση. Είναι προφανές ότι είμαστε τελείως διαφορετικοί εντός και εκτός έδρας”.

Για το ότι γύρισε σε θέση αριστερού μπακ τον Βιεϊρίνια:

“Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι αλλά αντιμετωπίσαμε και μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, δεν παίζαμε μόνοι μας. Κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΑΕΚ, με μία ηλίθια ενέργεια δεχθήκαμε γκολ. Δεν ξέρω, ίσως η ΑΕΚ είχε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όπως και ένα σουτ του Ολυμπιακού πέρα από το γκολ. Εμείς είχαμε τέσσερις ευκαιρίες τόσο σήμερα όσο και με τον Ολυμπιακό αλλά δεν σκοράραμε. Σε τέτοια ματς πρέπει να σκοράρεις. Εμείς δεχόμαστε γκολ με μία φάση σε τέτοια ματς. Οσο για τον Βιεϊρίνια, αποφάσισα να το κάνω αυτό γιατί περίμενα να βγει πολύ περισσότερες φορές μπροστά. Εκανε ένα ικανοποιητικό παιχνίδι από την πλευρά αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και κάτι δύσκολο για αυτόν”.

Για το ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο όταν ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ:

“Δεν είναι αυτό, είναι το πώς αντιδράς σε κάθε κατάσταση, είναι θέμα κίνησης, επιθετικότητας. Εχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, αν δεν είχαμε θα μπορούσατε να πείτε ό,τι θέλετε. Σήμερα αλλά και με τον Ολυμπιακό πιέσαμε και ο αντίπαλος οπισθοχώρησε αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες”.

Για τον Πρίγιοβιτς που είναι διαφορετικός εντός και εκτός έδρας:

“Είναι γενικό το θέμα, δεν είναι μόνο για τον Πρίγιοβιτς. Ολη η ομάδα έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά εκτός έδρας. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, λιγότερο ίσως στο Καραϊσκάκη, υπήρξε μια έλλειψη αντίδρασης. Δουλεύουμε πολύ στο πλάνο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά μετά την αποβολή της ΑΕΚ παίζαμε χωρίς υπομονή ενώ ο αντίπαλος ήταν οργανωμένος ανασταλτικά. Το δέχεστε ή όχι, υπάρχουν και αυτά τα ψυχολογικά θέματα στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση για να κάνουμε σωστά τα πράγματα που κάνουμε στην έδρα μας, συμβαίνουν πράγματα όπως σήμερα”. 

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή: SPORT 24


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.