Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Λιγότερα χρήματα επιστροφή στους συνταξιούχους από όσα δικαιούνταν

Λιγότερα ποσά επιστράφηκαν, λόγω λάθους, την Τετάρτη στους συνταξιούχους του δημοσίου όπως καταγγέλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Ειδικότερα το λαθος έγινε στον υπολογισμό του Δημοσίου για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Όπως επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ ξέχασαν να υπολογίσουν δύο μνημονιακούς νόμους, τον 4024/11 και τον 4051/12 με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να δουν στους λογαριασμούς τους μειωμένα τα ποσά επιστροφής. Την στιγμή που ο 4501/17 αρ. 2 αναφέρει ότι «οι περικοπές των συντάξεων βάσει των νόμων 4024/11, 4051/12 και 4093/12 επιστρέφονται άτοκα στους δικαιούχους».

Ακολουθεί παράδειγμα συνταξιούχου του Δημοσίου που αποδεικνύει τον λάθος υπολογισμό (με παράλειψη του Δημοσίου): Ποσό που υπολόγισε το ΕΝΔΙΣΥ ως παράνομη παρακράτηση: 303,77 ευρω (δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος) – Ποσό που κατατέθηκε βάσει του υπολογισμού του Δημοσίου: 154,97 ευρω.

Πηγή: Tanea.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.