Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Κύριε Δήμαρχε, εφαρμόστε χωρίς καμία έκπτωση το Νόμο!

Απαράδεκτη η κατάσταση στα καινούργια πεζοδρόμια του Νυδριού

1_pezodromio_Nydri

Αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της η δημοτική Αρχή Λευκάδας, θέλοντας προφανώς να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα είχε ξεκινήσει μία επιχείριση «σκούπα» για την απομάκρυνση εμποδίων και κάθε είδους αντικειμένων (ζαρντινιέρες, γλάστρες, πινακίδες κλπ.) χωρίς αδειοδότηση από τους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη της Λευκάδας.

Μια ενέργεια που παρότι είχε τοπική εμβέλεια την είχαμε επικροτήσει, γράφοντας τότε «ευελπιστούμε να μην είναι μόνο μία σπασμωδική κίνηση εντυπωσιασμού, όπως συχνά γίνεται, αλλά η προσπάθεια που έχει την θετική ανταπόκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης να έχει και συνέχεια… Τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, οι πλατείες κλπ. δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά κοινόχρηστο αγαθό για όλους τους πολίτες».

Δυστυχώς όμως η προσπάθεια αυτή δεν είχε συνέχεια και γρήγορα ξεθύμανε, αν δεν αποσκοπούσε κιόλας ευθύς εξ αρχής απλά στη δημιουργία εντυπώσεων. Έκτοτε η σκληρή καθημερινότητα προσγείωσε απότομα κάποιους αιθεροβάμονες που ενδεχόμενα να είχαν υπάρξει, όπως και οι καλές προθέσεις τους, και η δουλειά γίνεται πλέον μεροδούλι-μεροφάι. Η υλοποίηση των όποιων οραμάτων μετατίθενται για το μέλλον, για εποχές καλύτερες. Ας μην ξεχνάμε ότι μεσολάβησε και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού που περιόρισε δραστικά τις δυνατότητες, όπως οι «σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί» επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Πάντα θα υπάρχει κάτι (τα πάντα ρει), οι δικαιολογίες πολλές.

Είναι κρίμα όμως, όπως μας επισημαίνει αναγνώστης μας, αναφορικά με τα καινούργια πεζοδρόμια στο Νυδρί, να διαιωνίζεται εσαεί αυτή η κατάσταση… Κάποτε θα πρέπει να σταματήσει… Ας εφαρμόσει επιτέλους η δημοτική Αρχή τις «σχετικές διατάξεις του νόμου», όπως η ίδια είχε προαναγγείλει στην αρχή της θητείας της, χωρίς καμία έκπτωση, για την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών, των κατοίκων και των επισκεπτών. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

2_pezodromio_Nydri

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.