Κοτόπουλο με λάιμ, δυόσμο και μπασμάτι

Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 5΄- 7΄, Ψήσιμο 15΄- 20΄
Μαγείρεμα 13΄- 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)

800 γρ. κοτόπουλο στήθος*,
σε κομμάτια των 100 γρ.

2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

ξύσμα από δύο λεμόνια ακέρωτα

100 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι θαλασσινό,
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

* Αν αντέχουμε το κόστος του, προτιμάμε βιολογικό κοτόπουλο.

Για τη σάλτσα

50 γρ. χυμός λάιμ

ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι,
το λευκό μέρος

4 – 5 κλωναράκια δυόσμος,
τα φύλλα

100 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ρύζι

200 γρ. μπασμάτι

400 γρ. νερό

ξύσμα από ένα λεμόνι ακέρωτο

40 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου με τον δυόσμο, το σκόρδο, το ξύσμα, το μισό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Οταν καλυφθούν από τη μαρινάδα τα κομμάτια, τα αφήνουμε για 5 – 7 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί και τα απλώνουμε. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον χυμό με το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

Για το ρύζι, ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 13 – 15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.

Πηγή: Tovima.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.