Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Κοτόπιτα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπιτα, με ζουμερή γέμιση και τραγανό φύλλο.

Σε αυτή τη συνταγή, ο Τάσος Αντωνίου «προσκάλεσε» μέσα από ένα μεγάλο διαγωνισμό τους αναγνώστες του να μοιραστούν μαζί του την αγαπημένη τους συνταγή για πίτα. Μετά από κλήρωση, ένας τυχερός βρέθηκε στην κουζίνα του Τάσου για να παρουσιάσει τη συνταγή του σε επεισόδιο στο YouTube!

Δείτε τη συνταγή της αναγνώστριας και νικήτριας του διαγωνισμού Ολυμπίας και φτιάξτε σήμερα αυτή την υπέροχη κοτόπιτα!

Κοτόπιτα
Κοτόπιτα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
40 λεπτά
Συν. Χρόνος
50 λεπτά
Advertisement

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Κατηγορία: Ορεκτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Κοτόπιτα
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 620 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 1 συσκευασία τόσο απλά χωριάτικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. 

  2. Προσθέτουμε κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές, για περίπου 6-7 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.

  3. Αφού σοταριστεί καλά, τότε προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά.

  5. Ανοίγουμε τη συσκευασία “τόσο απλά”. Σηκώνουμε το πάνω φύλλο, αποσύρουμε το χαρτί και αδειάζουμε στη βάση τη γέμιση.

  6. Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι στη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  7. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στο χάρτινο ταψί της συσκευασίας μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.

Βίντεο συνταγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.